Tūrisma aģentūrām dažādi viedokļi par pieprasījumu pēc ceļojumiem uz Ēģipti šoziem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tūrisma aģentūru viedoklis par pieprasījumu pēc ceļojumiem uz ziemas sezonā populāro galamērķi Ēģipti dalās - daļa uzskata, ka tas šogad ir lielāks nekā pērn, savukārt citu tūrisma pakalpojumu sniedzēju ieskatā pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti ir sarucis, atzina aptaujāto tūrisma aģentūru pārstāvji.

Tūrisma aģentūras «Begonija» direktors Genādijs Gondeļmans norādīja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģiptes kūrortu Hurgadu šogad ziemas sezonā ir labs. Pēc viņa teiktā, situācija Hurgadā ir droša. Savukārt uz Ēģiptes kūrortu - Šarm eš Šeihu - lidojumi šajā ziemas sezonā nav atsākti.

Arī situācija Turcijas kūrortos ir droša, sacīja Gondeļmans. Tā kā Turcijas kūrorti ir vasaras sezonas galamērķis, jau otro mēnesi aktīvi notiek biļešu iepriekšpārdošana ceļojumiem uz Turciju 2017.gada vasaras sezonā, un pieprasījums ir ļoti liels.

Tūrisma aģentūras «Kolumbs» direktore Sanita Rugina teica, ka cilvēki turpina ceļot un atpūsties ārvalstīs. Lai gan atsevišķu galamērķu pieprasījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem ir samazinājies, klientiem tiek piedāvāti alternatīvi ceļojumu galamērķi. «Pirmie tūrisma aģentūras «Kolumbs» klienti uz Ēģipti devās jau septembra beigās, kad tika atklāti pirmie čarterlidojumi šajā sezonā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šosezon ir vērojams pieprasījuma pieaugums brīvdienu atpūtai Ēģiptē, jo drošības situācija valstī ir stabilizējusies,» sacīja Rugina.

Vienlaikus viņa piebilda, ka notikumi pasaulē ir ietekmējuši klientu brīvdienu pavadīšanas paradumus, jo drošība pasaulē ļoti tieši ietekmē ceļotāju galamērķu izvēli. Neraugoties uz to, atpūta kūrortos joprojām ir pieprasīts pakalpojums, jo klientiem ir ļoti būtiski saņemt augstas kvalitātes pakalpojumu par samērīgu cenu - tiešo reisu uz galamērķi, kur pieejams gan ēdināšanas serviss un viss iekļauts - gan ūdens atrakciju parki un apsildāmie baseini ar animācijas programmām visas dienas garumā.

Arī tūrisma aģentūras «Latvia Tours» direktore Ieva Keiša sacīja, ka Ēģipte ziemas sezonā joprojām ir aktuāla. «Tā kā šā gada operatoru programmās ir regulāri čārterlidojumi tikai uz Hurgadu, tad, jāatzīst, ka vietas lidmašīnās un viesnīcās pildās ātri,» viņa sacīja, piebilstot, ka, plānojot vienu vai otru ceļojumu programmu, tūroperatori ļoti lielu uzmanību velta drošības aspektam, organizējot ceļojumus uz reģioniem, kuri atbilst pieņemtajiem drošības kritērijiem.

Turpretī ceļojumu aģentūras SIA «Vanilla Travel» direktore Inga Kavaca sacīja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti «Vanilla Travel» aģentūrā šogad ir mazāks nekā pērn. Pēc viņas teiktā, joprojām ir cilvēki, kas dodas uz Ēģipti, taču kopumā pieprasījums ir krities. Tas saistīts arī ar to, ka piedāvājums ir mazāks, jo tiek nodrošināti lidojumi tikai uz vienu Ēģiptes kūrortu - Hurgadu, savukārt lidojumi uz Šarm eš Šeihu joprojām nenotiek. Lidojumus uz Ēģiptes kūrortiem šajā ziemas sezonā aizstāj citi «siltie» galamērķi.

Viņa sacīja, ka arī uz vasaras sezonā populāro galamērķi Turciju norit biļešu iepriekšpārdošana. «Šajā gadā ir stipri labāka situācija, kad cilvēki izvēlas laicīgi rezervēt ceļojumu, ko arī viņiem var ieteikt darīt. Saistībā ar prognozēto naftas cenu pieaugumu, ļoti iespējams, ka nākamgad ceļojuma izmaksas pieaugs, bet, pasūtot ceļojumu laicīgi, izmaksas fiksējas, un ekonomiskā ziņā tas ir labs ieguvums,» teica Kavaca, piebilstot, ka Turcijā šobrīd ir droši, un turp var doties.

Tūrisma pakalpojumu sniedzēja «Jēkaba aģentūra» («Jēkaba ceļojumi») valdes priekšsēdētājs Uldis Alksnis aģentūrai LETA teica, ka pašlaik Ēģiptē un Turcijā ir mierīgi. Taču ceļojumi uz Ēģipti ir šogad daudz mazāk pieprasīti nekā pērn. «Uz Ēģipti brauc, bet daudz mazāk nekā iepriekšējos gadus. Pēc tam, kad pagājušajā gadā Ēģiptē avarēja lidmašīna, strauji samazinājās ceļojumu apjoms uz Ēģipti, kas tā arī nav atjaunojies,» teica Alksnis.

Viņš pieļāva, ka pieprasījuma kritums pēc ceļojumiem uz Ēģipti ietekmē arī kopējo tūristu plūsmu. «Pasaule ir tik nemierīga, ka daļa cilvēku baidās ceļot, lai gan ir daudz virzienu un vietu, kur ir ļoti droši un nav nekādu problēmu,» atzina Alksnis.

Jau ziņots, ka pērn 31.oktobrī virs Sinaja pussalas tika uzspridzināta lidmašīna ar Krievijas tūristiem, kas bija ceļā no Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu. Pērn novembrī pērn novembrī Civilās aviācijas aģentūras (CAA) drošības apsvērumu dēļ lēma uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarmelšeihu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu