«Uber»: Kopbraukšanas regulējuma ieviešanā Latvijā panākts labs progress

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kopbraukšanas regulējuma ieviešanā Latvijā panākts labs progress, aģentūrai LETA sacīja kopbraukšanas pakalpojumu sniedzēja «Uber» Ziemeļeiropas reģionālā vadītāja Jo Bertrama. «Latvija ir viena no pēdējām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās «Uber» nav, un būtu lieliski te būt. Latvija ir interesants tirgus, jo tikai Rīgā vien pēdējo sešu mēnešu laikā 24 000 cilvēku ir atvēruši «Uber» lietotni,» sacīja Bertrama.

Viņa norādīja, ka, sadarbojoties visām pusēm, kopbraukšanas nozares regulējuma ieviešanā Latvijā panākts labs progress un Latvijā ir uz nākotni orientēta nostāja digitālu risinājumu ieviešanā. «Tiesa, mēs nepaļaujamies tikai uz kopbraukšanas tiesisko regulējumu, lai sāktu darbību Latvijā. «Uber» ir daudz dažādu produktu, kurus varētu ieviest Latvijā,» piebilda Bertrama.

Viņa atzina, ka «Uber» komandas Latvijā vēl nav, bet iecere tādu izveidot ir.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Saeima oktobra sākumā pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus Autopārvadājumu likumā, ar kuriem paredzēts Latvijā ieviest kopbraukšanas pakalpojumus. Piedāvāto regulējumu jau kritizējušas Autotransporta direkcija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, kā arī taksometru kompānijas, paužot, ka tādējādi nozarei tiek piedāvāts ērtāks modelis nodokļu nemaksāšanai. Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) uzsvēris, ka izmaiņas regulējumā būtu jāvirza noteiktajā kārtībā - diskusijās ar ministrijām un nevalstisko sektoru, nevis atsevišķiem deputātiem likumprojektu uzreiz iesniedzot Saeimā.

Arī sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par kopbraukšanas ieviešanu Latvijā.

«Uber» vadītājs Baltijas valstīs Enns Metsars iepriekš pauda, ka «Uber» ienākšanu Latvijā ir grūti prognozēt. Viņš stāstīja, ka tad, kad Latvijā tiks sakārtots kopbraukšanas tiesiskais regulējums, «Uber» arī labprāt sāktu darbu mūsu valstī.

2013.gadā tika dibināts «Uber» uzņēmums Latvijā. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 2846 eiro, un tas pilnībā pieder Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā reģistrētajai kompānijai «Uber International Hoding B.V.».

2015.gadu «Uber Latvia» noslēdza ar 1052 eiro apgrozījumu un 141 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu