«Dobeles dzirnavnieks» ar jauno pārslu ražotni cer palielināt pārstrādes apjomus par aptuveni 10%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmuma AS «Dobeles dzirnavnieks» jaunā pārslu ražotne nākamgad ļaus palielināt graudaugu pārstrādes apjomus par aptuveni 10%, sasniedzot 220 000 tonnu gadā, ražotnes atklāšanā sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš pastāstīja, ka pēdējo sešu gadu laikā uzņēmums ir īstenojis astoņus investīciju projektus, tostarp - šodien atklājis jaunizveidoto pārslu ražotni. Tās izveidē investēti 6,4 miljoni eiro, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Pārslas plānots ražot gan vietējam, gan eksporta tirgum. Plānots, ka gada laikā šīs produktu grupas eksports varētu sasniegt 70% no pārdotā apjoma. Patlaban ražotnē top 13 graudaugu pārslu produkti, kā arī jaunajā līnijā uzņēmums ražo pirmos kompānijas ekoloģiskās līnijas produktus - eko griķu pārslas, pilngraudu auzu un ātri vārāmās auzu pārslas. Tuvākajā nākotnē sortimentu papildinās arī citas pārslas un pārslu maisījumi.

Jaunajā ražotnē izvietotas vairāk nekā 150 iekārtas.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols jaunās pārslu ražotnes atklāšanā sacīja, ka jaunās ražotnes atklāšana uzņēmumam ir kā dzimšanas diena, svētki un kopīga darba rezultāts. Viņš arī norādīja, ka uzņēmums sniedz nozīmīgu ieguldījumu graudkopības nozarē un tajā top eksporta produkti ar augstu pievienoto vērtību.

Lauku atbalsta dienesta dienesta direktore Anna Vītola-Helviga «Dobeles dzirnavnieka» jaunās pārslu ražotnes atklāšanā sacīja, ka uz «Dobeles dzirnavnieku» var attiecināt latviešu gudrību «darbs dara darītāju», jo uzņēmums ar savu darbu ir pierādījis, ka spēj strādāt un mērķtiecīgi attīstīties.

Viņa sveica uzņēmumu ar jaunās ražotnes atklāšanu zemkopības ministra Jāņa Dūklava vārdā, kurš nevarēja piedalīties ražotnes atklāšanā, un norādīja, ka jaunās ražotnes izveide ir nozīmīgs projekts ne tikai «Dobeles dzirnavniekam», bet visai Latvijas graudkopības nozarei.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns uzņēmuma jaunās ražotnes atklāšanā sacīja, ka Dobeles novada pašvaldība ir lepna par nepārtrauktu «Dobeles dzirnavnieka» attīstību, kas vieš cerību, ka uzņēmums veiksmīgi turpinās darbību arī nākotnē.

Viņš sacīja, ka «Dobeles dzirnavnieks» Latviju dara lepnu. «Es gribu pateikt paldies visiem, kas atbalsta un saprot mūsu uzņēmumu. Tikai uzņēmējdarbībā mēs redzam savu nākotni, savu attīstību un arī naudu Latvijai - gan attīstībai, gan veselībai, gan aizsardzībai, gan visām pārējām vajadzīgajām lietām,» teica Spridzāns, novēlot uzņēmumam veiksmi turpmākajās gaitās.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone norādīja, ka «Dobeles dzirnavnieka» darbinieku komanda ļauj lepoties ar to, ka Latvijā ne tikai izaudzē un eksportē, bet produktam pievieno ļoti augstu vērtību. Viņa pateicās par uzņēmuma inovācijām, tehnoloģijām un norādīja, ka uzņēmuma darbinieki var lepoties, ka strādā šādā uzņēmumā.

Kā ziņots, «Dobeles dzirnavnieka» apgrozījums pagājušajā gadā bija 98,507 miljoni eiro salīdzinājumā ar 77,572 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, bet peļņa - 1,140 miljoni eiro salīdzinājumā ar 4,064 miljonu eiro peļņu 2014.gadā. No kopējā apgrozījuma 60% veidoja eksports.

«Dobeles dzirnavnieks» ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

AS «Dobeles dzirnavnieks» dibināta 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro, tas nodarbina 196 darbiniekus.

Kopš 2008.gada uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums «Tartu Mill».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu