«Latvijas Gaisa satiksmes» padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Dins Merirands

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

AS «Latvijas Gaisa satiksme» padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, pavēstīja ministrijā.

Savukārt uzņēmuma padomes locekļa amatā apstiprināts Edmunds Beļskis, bet neatkarīga padomes locekļa amatā - Zinta Zālīte-Rukmane.

Konkurss uz attiecīgajiem amatiem tika organizēts divās kārtās, tostarp pirmajā kārtā notika dokumentu atlase (darba pieredze, izglītība un kompānijas attīstības redzējums). Savukārt uz otro kārtu tika uzaicināti visi pieci pretendenti, kuri bija iesnieguši pieteikumus un atbilda visām pretendentam izvirzītām prasībām. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komunikācijas prasmes, svešvalodu zināšanas.

Nominācijas komisijas lēmums par kandidāta atbilstību tika pieņemts atbilstoši konkursa nolikumā apstiprinātajiem vērtēšanas kritērijiem, ņemot vērā pirmajā un otrajā kārtā iegūto punktu kopsummu un nominācijas komisijas locekļu individuāliem vērtējumiem.

Merirands ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē, humanitāro zinātņu maģistra grādu Baltijas jūras reģiona studijās Latvijas Universitātē. Patlaban viņš ieņem SM valsts sekretāra vietnieka nozaru jautājumos amatu un ir SIA «Eiropas Dzelzceļa līnijas» valdes loceklis. Viņš iepriekš strādājis Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktora amatā un direktora vietnieka amatā, Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta Enerģijas tirgus nodaļas vadītāja amatā, kā arī Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta Elektroenerģijas un gāzes tirgu nodaļas vadītāja amatā.

Beļskis ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē, inženierzinātņu maģistra grādu mašīnbūves tehnoloģijās Rīgas Tehniskā universitātē, bakalaura grādu tehnoloģisko procesu un ražošanas automatizācijā Rīgas Tehniskā universitātē. Patlaban viņš ieņem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieka informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos amatu, kā arī ir AS «VRC Zasulauks» padomes loceklis. Iepriekš viņš bijis SM Sakaru departamenta direktors, AS «Latvijas Pasts» kapitāla daļu turētāja pilnvarotais pārstāvis, «Latvijas Gaisa satiksmes» Mācību centra valdes loceklis, Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktors, Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja direktors, SIA «Det Norske Veritas» kvalitātes sistēmas auditors, kā arī SIA «Personāla sertifikācijas institūts» direktors.

Savukārt Zālīte-Rukmane ieguvusi jurista grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Patlaban viņa ir «Latvijas Pasta» Personāla vadības departamenta direktore. Iepriekš viņa bijusi arī «Latvijas Pasta» valdes padomniece, zvērināta advokāte, SM valsts sekretāra vietniece, «Latvijas Gaisa satiksmes» valdes priekšsēdētāja, sertificēta maksātnespējas procesa administratore, Maksātnespējas administrācijas Finanšu departamenta direktore, SIA «Audita un konsultāciju sabiedrība «SENSO«» direktore.

Nominācijas komisiju vadīja SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa, komisijas priekšsēdētājas vietnieks bija SM parlamentārais sekretārs Edgars Tavars, komisijas locekļi - SM Aviācijas departamenta direktors Arnis Muižnieks un Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultants Edmunds Stankevičs, kā arī neatkarīgā eksperte - Latvijas Darba devēju konfederācijas politikas plānošanas dokumentu eksperte Ilona Kiukucāne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu