Akcīzes nodokļa ieņēmumi par naftas produktiem deviņos mēnešos auguši par 8%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada deviņos mēnešos akcīzes nodoklis par naftas produktiem iekasēts 343,01 miljona eiro apjomā, kas ir par 24,65 miljoniem eiro jeb par 8% vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā periodā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču rādītāji.

Gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo periodu, akcīzes nodokļa ieņēmumi palielinājušies visiem degvielas veidiem.

Dīzeļdegvielai, ieskaitot dīzeļdegvielu, kurai pievienota biodīzeļdegviela, iezīmēto (marķēto) dīzeļdegvielu un iezīmēto (marķēto) dīzeļdegvielu lauksaimniekiem, akcīzes nodokļa ieņēmumi auguši par 19,04 miljoniem eiro jeb 8%.

Svinu nesaturošam benzīnam, ieskaitot benzīnu, kuram pievienots no lauksaimniecības izejvielām iegūts etilspirts, akcīzes nodokļa ieņēmumi auguši par 3,94 miljoniem eiro jeb 5%.

Savukārt sašķidrinātai naftas gāzei, kuru izmanto kā degvielu, akcīzes nodokļa ieņēmumi auguši par 1,6 miljoniem eiro jeb 23%.

VID norāda, ka akcīzes nodokļa ieņēmumus par naftas produktiem 2016.gadā ietekmē akcīzes nodokļa likmju izmaiņas - sākot no 2016.gada 1.janvāra tika palielināta akcīzes nodokļa likme visiem degvielas veidiem.

Vislielākais akcīzes nodokļa likmes pieaugums šogad ir autogāzei - par 28% -, benzīnam likme pieauga par 6%, dīzeļdegvielai pamatlikme pieauga par 2%, vienlaikus nemainīgas saglabājās dīzeļdegvielai piemērojamās samazinātās akcīzes nodokļa likmes - iezīmētajai (marķētajai) degvielai un iezīmētajai (marķētajai) dīzeļdegvielai, ko saskaņā ar likumu «Par akcīzes nodokli» piegādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem.

Tāpat akcīzes nodokļa ieņēmumus ietekmēja kopējā patēriņam nodotā naftas produktu (degvielas) apjoma pieaugums par 3% un patēriņam nodotās degvielas, kurai piemēro samazināto akcīzes nodokļa likmi, apjoma pieaugums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu