«Ford» joprojām domā pārvietot daļu ražošanas uz Meksiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

ASV autobūves kompānija «Ford Motor Co.» joprojām plāno pārvietot daļu ražošanas uz Meksiku, neskatoties uz Donalda Trampa ievēlēšanu Savienoto Valstu prezidenta amatā, kurš šādu ieceri nosodījis un draudējis noteikt apjomīgas nodevas automašīnu importam.

«Mēs plānojam sadarboties ar jauno administrāciju. Mūsu plāns ir pārvietot mūsu «Focus» modeli uz Meksiku, lai atbrīvotu vietu diviem ļoti aizraujošiem produktiem, kas paredzēti Mičiganas centram,» norādīja «Ford» vadītājs Marks Fīlds.

Viņš skaidro, ka 35% importa nodevu piemērošana Meksikā ražotām automašīnām, ko Tramps savas kampaņas laikā draudējis noteikt, negatīvi ietekmēs ASV ekonomiku.

«Šāda veida nodeva, kas tiktu noteikta visam automašīnu sektoram, radītu būtisku ietekmi uz ASV ekonomiku,» sacīja Fīlds. «Es joprojām domāju, ka pareizo politiku izvēle gūs virsroku, jo mums ir viens mērķis, kas ir veselīga un dzīvotspējīga ASV ekonomika.»

«Ford» aprīļa sākumā paziņoja par 1,6 miljardu dolāru investīciju veikšanu jaunā rūpnīcā Meksikā, kur darbaspēks salīdzinājumā ar ASV ir ļoti lēts. Rūpnīca darbību sāks 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu