«Latvijas Finieris» nākamnedēļ Igaunijā atklās saplākšņa ražošanas rūpnīcu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Koncerns AS «Latvijas Finieris» nākamnedēļ, 15.novembrī, Igaunijas vidienes pilsētā Kohilā atklās bērza saplākšņa ražošanas rūpnīcu, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Plānots, ka ražotnes jauda sasniegs 45 000 kubikmetru saplākšņa gadā, gada apgrozījumu plānots četrkāršot līdz apmēram 40 miljoniem eiro, savukārt rūpnīcā strādās 230 darbinieki.

Lēmumu sākt saplākšņa ražošanu meitasuzņēmumā «Kohila Vineer», kas atrodas Igaunijas vidienes pilsētā Kohilā, «Latvijas Finieris» pieņēma 2014.gadā, investīcijām ražotnē novirzot 80 miljonus eiro.

Saplākšņa ražotnes izbūves rezultātā «Kohila Vineer» teritorija paplašināsies par 18 000 kvadrātmetru. Lai nodrošinātu pieaugošo pieprasījumu pēc siltumenerģijas, jauna koksnes pārpalikumu katlumāja tiks izveidota rūpnīcas teritorijā.

«Kohila Vineer» māteskompānija ir «Latvijas Finieris», kuram ir ražotnes arī Latvijā, Lietuvā un Somijā.

Jau ziņots, ka «Latvijas Finieris» 2011.gadā nodibināja meitasuzņēmumu Igaunijā «Kohila Vineer», kas no līzinga kompānijas «SEB liising» iegādājās Kohilas bērza pārstrādes rūpnīcas aktīvus - nekustamo īpašumu un iekārtas. Ražotni Igaunijā «Latvijas Finieris» atklāja 2012.gada novembrī, līdz šim tajā koncentrējoties uz finiera ražošanu.

Koncerna «Latvijas Finieris» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. «Latvijas Finieris» eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa.

Kā ziņots, koncerns «Latvijas Finieris» pagājušajā gadā strādāja ar 196,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn koncerns nopelnīja 12,8 miljonus eiro un attīstībā ieguldīja 42,3 miljonus eiro.

«Latvijas Finiera» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. «Latvijas Finieris» eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 60 valstīs, nozīmīgākās no tām ir Lielbritānija, Vācija, Francija, Itālija, Nīderlande un Turcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu