Latvijas Pasta abonēšanas kampaņā noformēti jau 109 000 abonementu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko / LETA

AS «Latvijas Pasts» preses izdevumu abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī, oktobrī, noformēti 109 392 abonementi, kas salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pērn ir par 145 vairāk, pavēstīja uzņēmuma pārstāve Gundega Vārpa.

«Lielākā daļa klientu abonēšanai izmantojuši kādu no Latvijas Pasta nodaļām vai tīmekļa vietni «abone.pasts.lv«. Latvijas Pasta abonēšanas kampaņa šogad noslēgsies 28.decembrī, bet iecienītos preses izdevumus 2017.gadam iespējams abonēt arī jebkurā citā laikā - tie Latvijā izdotie laikraksti un žurnāli, kam šādu iespēju būs noteicis izdevējs, tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām,» sacīja Vārpa, piebilstot, ka 70% abonementu veido žurnāli, bet 30% - laikraksti.

Visvairāk abonementu - 47,5% no kopējā skaita - noformēts pasta nodaļās, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir par četriem procentpunktiem mazāk. Savukārt vietnē «abone.pasts.lv» oktobrī noformēti 38% abonementu.

Abonēšanas kampaņas pirmajā mēnesī, salīdzinot ar analogu periodu 2015.gadā, pieaudzis to abonementu skaits, kas noformēti 10 līdz 12 mēnešu periodam, - no kopējā skaita šim laikposmam noformēti 87% abonementu. Periodam no pusgada līdz deviņiem mēnešiem noformēti 8% abonementu, vienam līdz trijiem mēnešiem - 4%, bet vismazāk (1%) abonementu ir laikposmam no četriem līdz pieciem mēnešiem.

Augstāka abonēšanas aktivitāte joprojām vērojama reģionos, kur noformēti 79% visu abonementu. Rīgā noformēti 14% abonementu, savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās - 7%.

Abonēšanas kampaņas trīs mēnešu laikā 2016.gadam tika noformēti kopumā 416 353 preses izdevumu abonementi.

Interneta vietnē «abone.pasts.lv», pasta nodaļās un pie pastniekiem Latvijā izdoto preses izdevumu abonēšana 2017.gadam būs iespējama līdz šā gada 28.decembrim, bet, zvanot pa informatīvo tālruni, līdz 18.decembrim. Ārvalstīs izdotos preses izdevumus 2017.gadam interneta vietnē «abone.pasts.lv», pasta nodaļās un pie pastnieka varēs abonēt līdz 15.decembrim, bet, zvanot pa informatīvo tālruni, līdz 12.decembrim.

Latvijas Pastā 2017.gadam iespējams abonēt kopumā 722 preses izdevumus - 52 Latvijā izdotus laikrakstus, 191 žurnālu un 57 novadu preses izdevumus, kā arī 422 ārvalstu drukātos medijus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu