EM: Izstrādātas visas šī ES fondu plānošanas atbalsta programmas uzņēmējiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Izstrādātas visas šī Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas atbalsta programmas uzņēmējiem, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Patlaban uzņēmējiem pieejams atbalsts 428,65 miljonu eiro apjomā. Turpmāko mēnešu laikā tiks uzsāktas vēl arī šā gada 25.oktobrī apstiprinātās programmas inovāciju sekmēšanai un tehnoloģiju pārnesei 34,5 miljonu eiro apjomā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) atzina, ka 2014.-2020.gada ES fondu plānošanas periodā EM veidoto atbalsta programmu kopējais apmērs ir 764 miljoni eiro, kas paredzētas uzņēmējdarbības, inovācijas, eksporta un energoefektivitātes sekmēšanai.

«Attīstot inovatīvus nišas produktus ar augstu pievienoto vērtību, uzņēmumu konkurētspējas kāpums būs straujāks, nodrošinot stabilu un ilgtspējīgu Latvijas ekonomikas izaugsmi. Tāpēc mūsu prioritāte ir atbalsts komersantiem, kas ievieš ražošanā jaunus inovatīvus produktus, kur biznesa riski ir augstāki un atbalsts daudzkārt nepieciešamāks,» uzsvēra ministrs.

Novembrī un decembrī piecās Latvijas pilsētās notiks forumi «Atbalsts uzņēmējiem», sniedzot komersantiem visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Forumi «Atbalsts uzņēmējiem» ir kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu.

Šogad EM, attīstības finanšu institūcijas «Altum», Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) kopīgi rīkotajos pasākumos piedalīsies 16 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas.

Forumu «Atbalsts uzņēmējiem» laikā varēs uzzināt par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai 2014.-2020.gada ES fondu plānošanas periodā.

Forumu otrajā daļā norisināsies tīklošanās - īpašos 16 valsts iestāžu un komercbanku, kā arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta jautājumiem. Konsultācijas sniegs EM, «Altum», LIAA, CFLA, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta un Uzņēmumu reģistra darbinieki.

Forumi «Atbalsts uzņēmējiem» notiks 9. novembrī Rīgā, 22.novembrī - Līvānos, 24.novembrī - Kuldīgā, 1.decembrī - Smiltenē, 6.decembrī - Jelgavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu