«Mobilly» piesaistījis investīcijas 1,1 miljona eiro apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mobilo maksājumu pakalpojumu sniedzējs SIA «Mobilly» piesaistījis investīcijas 1,1 miljona eiro apmērā, tostarp 700 000 eiro piesaistīti no riska kapitāla fonda «ZGI-3», lai paplašinātu darbību un iekarotu vēl citus Eiropas tirgus.

Kompānijas pārstāvji paziņojumā medijiem norāda, ka iegūtos līdzekļus «Mobilly» izlietos transporta apmaksas risinājumu uzlabošanai, kā arī jauna pakalpojumu veida - neredzamo maksājumu - izstrādei.

Pēc kompānijas pārstāvju minētā, piesaistītās investīcijas palīdzēs paplašināt «Mobilly» pakalpojumu klāstu un to pieejamību arī reģionos, kā arī dos iespēju attīstīt digitālo maksājumu platformu. Tāpat «Mobilly» plāno izstrādāt inovatīvus risinājumus maza un vidēja līmeņa uzņēmumiem, ļaujot līdzšinējos norēķinu veidus pamazām aizstāt ar neredzamajiem maksājumiem.

«Esam pārliecināti, ka 21.gadsimtā ir vieta pavisam jaunam norēķinu veidam, atstājot pagātnē tādus tradicionālos elektronisko norēķinu risinājumus kā, piemēram, kodu kartes un kalkulatorus. Ņemot vērā, cik dinamiska ir mūsdienu cilvēka ikdiena, maksājumiem ir jābūt tik integrētiem preču un pakalpojumu iegādāšanās procesā, ka tiem faktiski jābūt teju neredzamiem. Tas nozīmēs, ka cilvēkam ir tikai jāpiekrīt kāda pakalpojuma lietošanai vai produkta iegādei un maksājums tiek veikts automātiski. Nav šaubu, ka nepavisam ne tālā nākotnē šāds norēķinu veids atvieglos dzīvi gan uzņēmējiem, gan viņu klientiem. Pateicoties piesaistītajām investīcijām, «Mobilly» jau tuvākajā laikā varēs uzsākt darbu pie šī norēķinu veida risinājumu izstrādes,» sacīja «Mobilly» izpilddirektors Ģirts Slaviņš.

Oktobrī mainījies arī «Mobilly» dalībnieku sastāvs, liecina «Firmas.lv» informācija. Kompānijas kapitālā Normundam Bergam pieder 35,8% (iepriekš 40%), Jānim Bergam un Uldim Pabērzi - katram 26,85% (iepriekš katram 30%), bet 10,48% pieder «ZGI-3».

«ZGI Capital» ir fondu vadības uzņēmums, kas izveidots sadarbībā ar attīstības finanšu institūciju «Altum». «ZGI-3» fonds veicis investīcijas 19 uzņēmumos. Maksimālais ieguldījuma apjoms vienā uzņēmumā ir 1,5 miljoni eiro.

SIA «Mobilly» izveidota 2003.gadā. Pagājušajā gadā «Mobilly» apgrozījums pieauga par 43,2% un sasniedza 1,5 miljonus eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 8,2% un bija 186 020 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu