Krievijas dzelzceļš piemēro atlaidi naftas produktu tranzītam no Baltkrievijas, pielīdzinot tarifiem uz Baltijas ostām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik

Krievijas valsts dzelzceļa kompānija «Rossiskije žeļeznije dorogi» (RŽD) noteikusi 25% atlaidi benzīna, dīzeļdegvielas un mazuta tranzīta pārvadājumiem no naftas pārstrādes rūpnīcām Baltkrievijā uz Krievijas ziemeļrietumu ostām, tādējādi pielīdzinot Krievijas dzelzceļa tarifus maksai par pārvadājumiem uz Baltijas valstu ostām.

Kompānijas trešdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka tādu lēmumu 19.oktobrī pieņēmusi uzņēmuma valde.

Koeficients stāsies spēkā «noteiktajā kārtībā un būs spēkā līdz 2018.gada 31.decembrim, ieskaitot».

Atlaide piemērota degvielas pārvadājumiem cisternās no Baltkrievijas Barbarovas un Novopoļockas stacijas uz Krievijas Ziemeļrietumu federālā apgabala ostām.

Jau vēstīts, ka Krievijas lietišķais laikraksts «Kommersant» šonedēļ ziņoja par tādiem RŽD plāniem.

«Šī atlaide Krievijas dzelzceļa tarifus šajā virzienā pielāgos tarifiem [pārvadājumiem uz] Ventspils un Klaipēdas ostām. Līdz šim naftas produkti no Baltkrievijas Krievijas ostu virzienā netika pārvadāti, tāpēc jebkāds piesaistītais naftas produktu augstas rentabilitātes pārvadājumu apjoma pieaugums nodrošinās RŽD papildu ienākumus,» norādīja laikraksts.

Laikraksts vēstīja, ka

RŽD ir ieinteresēta atlaides piemērošanā, ņemot vērā, ka aizvien vairāk naftas produktu tiek transportēti pa cauruļvadiem.

Prognozes liecina, ka šogad Krievijā naftas un naftas produktu pārvadājumu pa dzelzceļu apjoms kritīsies par 6,2% - līdz 235,7 miljoniem tonnu, bet nākamgad tas samazināsies par 2,9% un veidos 228,8 miljonus tonnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu