Šogad Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cenas augušas par 6,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šī gada septembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,2%, un sērijveida dzīvokļu vidējā cena septembrī pieauga līdz 696 eiro par kvadrātmetru. Kopš 2016.gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 6,2%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

2016.gada septembrī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2014.gada sākumu, bija augstākas par 13,5%. Savukārt kopš 2015.gada sākuma cenas palielinājās par 9,2%.

Šī gada septembrī cenas vidēji bija par 57,1% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2016.gada septembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga līdz 857 eiro pozīcijai. Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena septembrī saglabājās Bolderājā, kur tā palika 480 eiro par kvadrātmetru pozīcijā.

Rīgas mikrorajonu dzīvokļu cenu pieauguma temps samazinājās, un septembrī tas vairs nebija tik ievērojams kā iepriekšējos mēnešos. Šogad šis bija zemākais cenu pieaugums mēneša laikā.

Kā liecina «Arco Real Estate» novērojumi, arī citos gados septembrī nekustamā īpašuma tirgus aktivitāte saruka, proti, darījumu skaits bija mazāks nekā augustā vai oktobrī. Jau vairākos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenu pieaugums šogad pārsniedza 8%. Tāpat Rīgas lielākajos mikrorajonos turpināja samazināties piedāvājuma līmenis, kas noslīdēja zem 1900 atzīmes.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2016.gada sākuma novērots Pļavniekos (par 8,1%), kas ir viens no populārākajiem un dārgākajiem Rīgas mikrorajoniem. Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas šogad palielinājās. Vislēnāk dzīvokļu cenas kopš gada sākuma pieauga Bolderājā (par 2,8%).

Dzīvokļu piedāvājumu skaits «Arco Real Estate» analizētajos Rīgas mikrorajonos jau piekto mēnesi pēc kārtas samazinājās - septembrī konstatēts, ka piedāvājumu skaits saruka par 4,1%. Salīdzinot ar pagājušā gada septembri, dzīvokļu piedāvājums joprojām bija ievērojami zemāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 26,4%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 32,5%.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, «Arco Real Estate» secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits septembrī bija Purvciemā, Āgenskalnā un Pļavniekos. Savukārt vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Vecmīlgrāvī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu