«Lateko līzings» pērn strādāja ar € 1,19 miljonu peļņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS «Lateko līzings» 2015.gadā strādāja ar 4,935 miljonu eiro apgrozījumu un 1,19 miljonu eiro peļņu, liecina informācija «Firmas.lv» datubāzē.

Salīdzinājumā ar 2014.gadu pērn «Lateko līzinga» apgrozījums bija par 0,6% mazāks, bet peļņa samazinājās par 1,5%.

2015.gadā «Lateko līzinga» kredītportfelis samazinājās par 16,9%, taču ievērojami uzlabojās portfeļa kvalitāte - samazinājās kredītu atmaksas kavētāju skaits, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā. Uzņēmuma vadība vērtē, ka 2015.gada rezultātus ietekmēja aizņēmēju maksātspēja Latvijas ekonomikas stabilizācijas rezultātā. Kopējo ekonomisko attīstību pērn uzņēmums vērtē pozitīvi. Stabilizācija darba tirgū liecina, ka mājsaimniecību pirktspējai un arī privātajam patēriņam ir potenciāls.

Šogad uzņēmums neplāno būtisku apjoma palielinājumu, bet drīzāk gan stabilizāciju. Šādas prognozes paustas, ņemot vērā ārējās ekonomiskās vides pasliktināšanos un nelabvēlīgo faktoru ietekmi.

Uzņēmumā pērn strādāja 65 cilvēki.

«Lateko līzinga» valdes priekšsēdētājs ir Mihails Uļmans, valdes locekļi - Olga Kislicka un Svetlana Ļebedeva. Padomes priekšsēdētājs ir Biomins Kajems, padomes priekšsēdētāja vietniece - Inga Grabovska, bet padomes locekle - Sabīna Vladimirova.

«Lateko Līzings» ir 1997.gadā dibināts uzņēmums. Tas saņēmis Patērētāju tiesību aizsardzības centra kreditēšanas licenci patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai. Uzņēmums izsniedz patēriņa kredītus precēm un pakalpojumiem, kredītus internetā un naudas aizdevumus bez ķīlas, kā arī kredītus pret nekustamā īpašuma ķīlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu