Šogad Rīgas viesnīcās viesu skaits varētu pieaugt par aptuveni 10%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šogad Rīgas viesnīcās un citās tūristu nakšņošanas vietās viesu skaits varētu pieaugt par aptuveni 10%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, prognozēja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) vadītāja Vita Jermoloviča.

«Gadā kopumā varētu jau būt pat par 10% pieaugums, un tas tiešām ir ļoti, ļoti daudz. Liels pieaugums ir no Ukrainas, kas brauc uz šejieni. Atgriežas arī krievu tūristi. Mums ir arī jaunie tirgi, uz kuriem esam strādājuši, - Spānija, ASV, Ķīna, Japāna, tālie tirgi. No šīm visām valstīm ir kaut kāda interese un tūristi brauc uz šejieni. Kopumā ir labi,» sacīja Jermoloviča.

Viņa arī piebilda, ka tūrisma sezona Rīgā ir iesākusies pozitīvi, par spīti tam, ka RTAB gada sākumā bija nobažījies par to, kāds izvērtīsies gads pēc pastiprinātā tūristu pieplūduma aizvadītajos divos gados - 2014.gadā Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet 2015.gads bija Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē gads. «Šajā gadā mēs bijām mazliet noraizējušies, kā pēc tā visa būs. Izrādās - brīnišķīgi, neraugoties uz to, ka saistībā ar Krievijas krīzi mēs esam pazaudējuši Krievijas tūristus, jo viņi kopš 2014.gada decembra vispār neceļo, un tik ļoti ļoti straujš bija kritums. Bet toties ir pieaudzis visu citu Eiropas valstu tūristu skaits,» sacīja Jermoloviča.

RTAB vadītāja piebilda, ka šā gada otrajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs pilsētas viesi pavadīja par 6,5% vairāk nakšu nekā pērn, kas ir labs rādītājs. Tajā pašā laikā ir ļoti daudz tūristu, kas dzīvo privātos dzīvokļos, kā arī ļoti daudz privāto apartamentu, kur tūristi dzīvo, un, iespējams, nemaz nav uzskaitīti.

Viņa piebilda, ka cilvēku skaita pieaugumu, kas Rīgā pavada vismaz vienu nakti, veicina tendence atpūsties no rutinētā, stresainā darba. «Cilvēkiem vajag īsas brīvdienas, jo, izbraucot no mājām kaut vai uz divām dienām, tu esi ārpusē un jau esi atpūties. Tādēļ ļoti daudzi cilvēki ir paši sev tūroperatori - tas ir ļoti vienkārši, jo tu vari internetā ļoti ātri nopirkt biļeti, it īpaši, uz turieni, kurp mums ir tieši savienojumi ne tikai «airBaltic», bet arī citām aviokompānijām, pašiem sev rezervēt viesnīcas internetā. Rīgā ir ļoti kompakti, visur var pārvietoties ar kājām, nav nekur tālu jābrauc - ir gan SPA centri, gan naktsklubi, gan tirgi, gan restorāni, gan koncerti. Kvalitāte ir ļoti augstā līmenī,» sacīja RTAB vadītāja.

Jermoloviča piebilda, ka arī Rīgas labākajos restorānos apkalpošana, ēdiena kvalitāte un cena ir krietni labāka, nekā ir lielā daļā pilsētu, kuras sevi sauc par gardēžu pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu