Plāno ļaut pašvaldību kontroles dienestiem apturēt taksometrus un veikt kontrolpirkumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Satiksmes ministrija (SM) valsts sekretāru sanāksmei pieteikusi noteikumu grozījumus, kas paredz atļaut pašvaldību kontroles dienestiem apturēt taksometrus un veikt kontrolpirkumus.

SM skaidro, ka, ievērojot pašreizējo regulējumu, pašvaldību kontroles dienesti nav tiesīgi veikt taksometru kontroli, veicot kontrolpirkumus, kā arī nav tiesīgi apturēt taksometru uz autoceļa.

«Kontrolpirkums ir nepieciešams, lai varētu konstatēt, ka taksometra pakalpojumus sniedz privātpersona bez atbilstošas taksometru vadītājiem nepieciešamās kvalifikācijas ar savu privāto transportlīdzekli, kurš nav aprīkots atbilstoši taksometriem noteiktajām prasībām un kurš nav saņēmis pašvaldības izsniegto speciālo atļauju (licenci), lai veiktu pasažieru pārvadājumus,» teikts anotācijā.

Kontrolpirkums nepieciešams arī, lai kontrolētu pārvadātājus, kuri ir saņēmuši licenci neregulārajiem pārvadājumiem, bet ikdienā veic regulāros pārvadājumus pa noteiktu maršrutu un fiksētu cenu, neizsniedzot biļetes.

Paredzēts, ka ar kontrolpirkumu palīdzību tiks uzlabots kontroles mehānisms, mazināts ēnu ekonomikas īpatsvars pasažieru pārvadājumu jomā, kā arī izskausta uzņēmējdarbība bez noteiktā kārtībā izsniegtas licences.

Savukārt tiesības apturēt taksometru uz autoceļiem pašvaldību kontroles dienestiem nepieciešamas, lai veiksmīgāk varētu veikt pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem kontroli, kad taksometra vadītājs veic pasažieru pārvadājumus ar neieslēgtu skaitītāju.

Patlaban pašvaldību kontroles dienesta darbiniekiem, lai apturētu taksometru uz autoceļa, jāpiesaista Valsts policijas darbinieki, tādējādi nelietderīgi izmantojot valsts resursus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu