«Rīgas Centrāltirgus» izstrādā plānus produktu izsekojamības uzlabošanai un nelegālo preču aprites apkarošanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pašvaldības AS «Rīgas Centrāltirgus» situācijas uzlabošanai tirgū izstrādā plānu lauksaimniecības produktu izcelsmes izsekojamībai un nelegāli akcizēto preču aprites apkarošanai, pastāstīja «Rīgas Centrāltirgus» pārstāvis Ivars Jakovels.

Viņš norādīja, ka sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu un Pārtikas un veterināro dienestu tiek izstrādāti plāni, lai uzlabotu lauksaimniecības produktu izsekojamību. Savukārt sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un Valsts policiju top plāns nelegālās akcizēto preču aprites apkarošanai.

Abi plāni ietver koordinēšanas stiprināšanu starp iesaistītajām institūcijām, kā arī virkni operatīvo pasākumu, kuru daļa ir arī videonovērošanas sistēmas pilnveidošana tirdzniecības procesa sakārtošanai tirgū.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis stāstīja, ka finansējums videonovērošanas kameru uzstādīšanai «Rīgas Centrāltirgū» tiks ieplānots nākamā gada budžetā.

Jau ziņots, ka Ameriks šonedēļ solīja, ka mēneša laikā būs gatavs plāns, kā uzlabot situāciju tirgū, gan izskaužot nelegālo cigarešu tirgoņus, gan uzlabojot lauksaimniecības produktu izsekojamību. Rīgas domes pārstāvji saistībā ar situāciju centrāltirgū jau tikušies ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem un ministru Jāni Dūklavu (ZZS), lai vienotos par sadarbību.

Viņš norādīja, ka Rīgas Centrāltirgu ikdienā apmeklē gan pilsētas iedzīvotāji, gan daudz tūristu. «Šī vieta ir viena no Rīgas vizītkartēm, bet diemžēl jāpiekrīt kritikai, ka dome līdz šim nav pietiekami darījusi, lai centrāltirgu sakārtotu,» teica Ameriks.

Ameriks arī piebilda, ka nākamgad centrāltirgū tiks uzstādīta videonovērošana, kas palīdzēs cīnīties ar nelegālajiem tirgoņiem.

Tāpat ziņots, ka «Rīgas Centrāltirgus» pērn nopelnīja 6157 eiro, bet 2014.gadā uzņēmuma peļņa bija 219 768 eiro. Par 3% sarucis apgrozījums - no 7,1 miljona eiro 2014.gadā līdz 6,86 miljoniem pērn.

«Rīgas Centrāltirgus» dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. «Rīgas Centrāltirgus» pamatkapitāls ir 10 327 036 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu