Norvēģijas projekts – iespēja jauno žurnālistu izaugsmei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šī gada 1.janvāra līdz 30.decembrim notiek personāla un studentu pieredzes apmaiņa starp Norvēģijas augstskolu «NLA Univeristy of Media» un Vidzemes Augstskolu.

Projekta nosaukums: «Student mobility for public sector innovation research», Nr. EEZ/NFI/S/2015/016 un «Mobility scholarships for academic staff and students to expand understanding about the digital media audiences», Nr. EEZ/NFI/S/2015/030. Projekta mērķis ir personāla un studentu mobilitātes veicināšana starp partneraugstskolām, internacionalizācija, pieredzes apmaiņa, zināšanu pārnese un sadarbības stiprināšana nākotnes kopīgajiem projektiem un pētījumiem, kā arī sadarbības stiprināšana starp Latviju un Norvēģiju caur pētījumu «Phenomens of the contemporary mediated environment: propaganda, youth audience and media effects».

Projekta laikā iespēju uz trim mēnešiem doties apmaiņas studijās uz Norvēģiju ieguva Vidzemes Augstskolas «Mediju studijas un žurnālistikas» nu jau 4.kursa studente Anna Bērziņa, kura studēja Norvēģijas pilsētas Kristiansandas augstskolā «NLA Univeristy of Media» no šī gada februāra līdz aprīlim. «Jāatzīst, ka Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas finanšu projekta aktivitāte «Stipendija» nedaudz atšķiras no Erasmus mobilitātes programmas, jo, iesniedzot dokumentus apmaiņas studijām uz konkrēto valsti, augstskola un studiju termiņš, kurā apgūsi zināšanas, jau ir noteikts,» informē Anna Bērziņa. Viņa norāda, ka Norvēģijas pilsētas Kristiansandas augstskolā «NLA Univeristy of Media» tiek mācīta vienīgi žurnālistika. «Lai arī augstskolā kopumā mācās tikai 200 bakalaura un maģistra studiju programmu studenti, tomēr studiju kvalitāte ir ļoti augstā līmenī. Augstskolā ir pieejamas kvalitatīvas tehnoloģijas, kas bakalaura studiju laikā studentiem ļauj izstrādāt sevis radītos medijus, piemēram, radio staciju, interneta vietni, televīzijas kanālu vai laikrakstu,» atklāj Anna.

Projekta laikā Vidzemes Augstskolu apmeklēja «NLA Univeristy of Media» asoc. profesors Ovins Oklands un uzstājās ar lekciju «Imigrantu reprezentācija Norvēģijas medijos».

Turpretī no šī gada 1. līdz 7.maijam Norvēģijas pilsētā Kristiansandā viesojās Komunikācijas un mediju studiju virziena docētāji un apmeklēja augstskolu «NLA Mediehøgskolen Gimlekollen». Vizītē piedalījās studiju virziena vadītāja p.i. Vineta Silkāne, docents Jānis Buholcs un lektore Agnese Karaseva. Šīs vizītes laikā notika vairākas sarunas ar augstskolas pasniedzējiem par sadarbību pētniecībā, kā arī Vidzemes Augstskolas pārstāvji vadīja interaktīvu nodarbību maģistra programmas «Globālā žurnālistika» studentiem par sevis prezentēšanu sociālajos medijos un veidiem, kā to ietekmē mūsu pārstāvētā kultūra.

Projekta budžets: Projekts Nr. EEZ/S/2015/016 3 823 EUR; projekts Nr. EEZ/NFI/S/2015/030 18 4040 EUR

Projekta finansējums: Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instruments (NFI) – 100%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu