Konkurence starp konservu kārbu ražotājiem pēdējā gada laikā ir saasinājusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Konkurence starp konservu kārbu ražotājiem Latvijā pēdējā gada laikā ir saasinājusies, aģentūrai LETA atzina skārda konservu kārbu un ātri atveramo kārbu vāku ražotāja «Kalmeta» līdzīpašnieks Andris Vītiņš.

Viņš norādīja, ka konkurence starp konservu kārbu ražotājiem ir ļoti asa saistībā ar pieprasījuma kritumu, tāpēc, iespējams, kāds konservu kārbu ražotājs varētu arī pārtraukt uzņēmējdarbību. «Konservu kārbu ražotāji konkurē ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā, un ir jau arī ražotāji no Ķīnas, kas nāk iekšā šajā tirgū,» sacīja «Kalmetas» līdzīpašnieks, atzīmējot, ka šobrīd Latvijas tirgū joprojām gan dominē vietējie konservu kārbu ražotāji.

Vienlaikus Vītiņš pieļāva, ka nākamajā gadā situācija zivrūpniecībā varētu uzlaboties, jo embargo nevar ilgt mūžīgi, taču arī tad pieprasījums pēc konservu kārbām nesasniegs pirmskrīzes līmeni, jo zivrūpniecības nozarē būs vajadzīgs laiks tirgus pozīciju atgūšanai. Tāpat nav zināms, kāda būs pirktspēja bijušajās NVS valstīs, zivrūpniekiem turp atsākot eksportu.

«Šprotes un arī pārējie zivju konservi nav pirmās nepieciešamības produkts, tie nav lēti un nekad nebūs lēti, jo pašizmaksa, lai tos saražotu, ir augsta,» sacīja «Kalmetas» līdzīpašnieks.

2015.gadā «Kalmeta» strādāja ar 3,096 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 38,1% un bija 45 011 eiro.

«Kalmeta» ir reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 192 024 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder trijām privātpersonām - Inetai Petrovskai, Ivaram Zviedrim un Vītiņam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu