«Bombardier»: «airBaltic» pirmās divas jaunās «CS300» lidmašīnas saņems vēl šogad

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas lidsabiedrība «airBaltic» vēl šogad no Kanādas uzņēmuma «Bombardier» saņems pirmās divas jaunās «CS300» lidmašīnas, šodien Rīgā prezentējot jauno «CS300» lidmašīnas modeli, sacīja «Bombardier» viceprezidents Robs Devārs.

Pirmo jauno lidaparātu «airBaltic» paredzēts piegādāt novembrī.

Devārs skaidroja, ka pirmās piegādes kavēšanās iemesls ir saistīts ar novēlotām dzinēju komponenšu piegādēm pašam «Bombardier», tomēr patlaban problēmas esot novērstas, un pirmo lidmašīnas piegādi «airBaltic» var gaidīt novembrī.

Par soda sankcijām, kas paredzētas līgumā starp «airBaltic» un «Bombardier», viņš gan publiski runāt nevēlējās, norādot, ka šie jautājumi tiks atrisināti abu uzņēmumu sarunās.

Savukārt «airBaltic» izpilddirektors, valdes priekšsēdētājs Martins Gauss žurnālistiem sacīja, ka

galvenie jauno lidmašīnu ieguvumi pasažieriem būs plašākas sēdvietas, ailes, bagāžas nodalījumi un klusāks lidojums,

bet pašam «airBaltic» jaunās lidmašīnas nozīmēs mazāku degvielas patēriņu un attiecīgi mazākas izmaksas.

Vienlaikus Gauss apliecināja, ka lidmašīnas piegāžu kavēšanās uzņēmumu biznesa plānus neietekmē, ņemot vērā, ka kavējuma ilgums bijis salīdzinoši neilgs.

«airBaltic»pavēstīja, ka Rīga prezentētā «CS300» lidmašīna sadarbībā ar Latvijas nacionālo aviopārvadātāju dosies testa lidojumus no Rīgas uz tādiem galamērķiem Austrumeiropā kā Viļņa un Tallina, pārbaudot gaisa un virszemes operatīvās darbības «airBaltic» maršrutos.

Kad «airBaltic» flotes 12 «Q400» turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 «CS300» lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu «Bombardier» lidaparātu floti.

Kā ziņots, šodien «Bombardier» pārstāvji Rīgā iepazīstināja ar jauno «CS300» lidmašīnas modeli.

«airBaltic» ir pasūtījis 20 «CS300» lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem.

«CS300» lidmašīnu ir sertificējusi Kanādas valdība. Savukārt «CS100» lidmašīnu modelis, kas ir mazāka lidmašīna, jau ir saņēmis zaļo gaismu no aviācijas iestādēm Kanādā, ASV un Eiropas Savienībā.

«CSeries» programma atpaliek no grafika par divarpus gadiem, un tās izmaksas ir 5,4 miljardi ASV dolāru (4,9 miljardi eiro),

kas divas reizes pārsniedz sākotnējās aplēses. Visā pasaulē pasūtītas 370 «CSeries» lidmašīnas. Starp pasūtītājiem ir arī tādas aviokompānijas kā «Air Canada», «Delta» un «Korean Airlines».

Bija paredzēts, ka pirmo jauno lidmašīnu «airBaltic» saņems oktobra beigās, taču pirmās piegādes laiks kārtējo reizi tika atlikts.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu