PTAC brīdina būt uzmanīgiem, pērkot abonementu sporta klubos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina patērētājus ievērot padomus, slēdzot līgumu vai iegādājoties abonementu sporta kluba pakalpojumu saņemšanai,\ informēja PTAC.

Atnākot rudenim un iestājoties vēsākam laikam, patērētāju vidū arvien populārāki kļūst sporta klubu pakalpojumi. No saņemtajām PTAC sūdzībām par sporta klubu pakalpojumiem izriet, ka patērētāji, iegādājoties sporta kluba abonementu vai noslēdzot līgumu, nav pievērsuši pietiekamu uzmanību iegādātajam abonementa veidam, proti, atsevišķi pakalpojuma sniedzēji, piedāvājot sporta kluba abonementu arī uz salīdzinoši īsu termiņu, var paredzēt, ka vienlaikus tiek noslēgts arī beztermiņa līgums.

Līdz ar to patērētājam ir saistoši līgumā noteiktie pienākumi un tiesības, tostarp līgumā var būt noteikta īpaša kārtība, kādā patērētājam jāpaziņo par līguma izbeigšanu, ja viņš nevēlas turpināt apmeklēt sporta klubu.

Tāpat PTAC aicina pievērst uzmanību apmaksas kārtībai, ja abonementā vai līgumā paredzētie sporta kluba pakalpojumi netiek izmantoti, proti, sporta kluba abonements vai līgums var paredzēt, ka patērētājam abonementa vai līguma darbības laikā ir pienākums samaksāt abonēšanas maksu arī par to laika periodu, kad patērētājs dažādu iemeslu dēļ neapmeklē sporta klubu.

PTAC arī aicina pievērsties līguma pirmstermiņa izbeigšanas kārtībai un nosacījumiem, proti, izbeidzot līguma darbību pirms termiņa, tā noteikumi var paredzēt patērētājam pienākumu maksāt līgumsodu vai citu kompensāciju par līguma pirmstermiņa izbeigšanu. Līgums var paredzēt noteiktu kārtību un termiņus līguma darbības pirmstermiņa izbeigšanai.

Sporta klubu pakalpojumu klāsts vai pakalpojumu izmantošanas nosacījumi dažādiem pakalpojumu sniedzējiem var būtiski atšķirties. Piemēram, par sporta klubu pakalpojumu saņemšanu var noslēgt līgumu, tāpat pakalpojumu sniedzējs var piedāvāt iegādāties abonementus uz noteiktu laika periodu, reižu abonementu vai periodu karti. Pirms līguma parakstīšanas vai abonementa iegādes ir svarīgi rūpīgi iepazīties ar visu informāciju, nepieciešamības gadījumā jautājot papildu informāciju pakalpojuma sniedzējam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu