Koka palešu ražotājs «Kronus» investēs 1,12 miljonus eiro ražošanas paplašināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koka palešu ražotāja SIA «Kronus» plāno būvēt jaunu ražošanas ēku Ulbrokā, projektā investējot 1,12 miljonus eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Tajā teikts, ka iepirkuma konkursā saņemti trīs pretendentu pieteikumi un par uzvarētāju atzīta SIA «Bukoteks».

Projekts tiks īstenots, izmantojot Centrālās finanšu un līgumu aģentūras darbības līdzfinansējumu pasākumā «Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai». Paredzēts, ka objekts jānodod līdz 2018.gada decembrim.

Kā ziņots, «Kronus» apgrozījums pērn bija 28,124 miljoni eiro salīdzinājumā ar 28,035 miljoniem eiro 2014.gadā, bet peļņa sasniegusi 1,1 miljonu eiro salīdzinājumā ar 738 492 eiro iepriekšējā gadā.

Vadības ziņojumā finanšu rādītāju pieaugums tiek skaidrots ar jaunu klientu piesaisti Lietuvā. Tāpat norādīts, ka pagājušā gada nogalē veikta reorganizācija, pievienojot «Kronus» lielākajam akcionāram Aleksandram Minajevam piederošos kokapstrādes uzņēmumus SIA «Landos» un SIA «Plantos».

Šogad plānots apgrozījumu palielināt par 3%, piegādājot produkciju Eiropas Savienības valstīm un trešajām valstīm, īpašu vērību veltot Āzijas reģionam.

SIA «Kronus» reģistrēta 2000.gadā, tās pamatkapitāls ir 327 244 eiro. Uzņēmuma sešas ražotnes atrodas Rīgā, pērn tajās nodarbināti 249 darbinieki. Uzņēmumam ir arī meitasuzņēmums «Kronus Eesti» Igaunijā un «Kronus LT» Lietuvā.

«Kronus» darbības profils ir koka iepakojumu ražošana un pārdošana, kā arī starptautiskie kravu pārvadājumi.

«Kronus» lielākais īpašnieks ar 60,87% kapitāldaļu ir Minajevs. Andrejam Dikinam un Igoram Ževakam katram pieder 8,70% akciju. Savukārt pa 4,35% akciju īpašnieki ir Sergejs Maksimovs, Māris Vīgants, Aleksejs Volčenkovs, Linda Grudule un Jānis Rullers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu