LIAA: Krievijas tirgū perspektīvas ir tūrismam uz Latviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par perspektīvu Latvijas eksporta nozari Krievijas tirgū var uzskatīt tūrismu, jo, kaut arī tūrisma plūsma kopumā ir kritusies, Latvija Krievijas tūristiem ir interesanta, intervijā aģentūrai BNS teica Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Krievijā vadītāja Iveta Strupkāja.

«Ja ģimeņu rocība samazinās, tad samazinās arī izdevumi tūrismam - ceļojumi nenotiek tik bieži, tie ir uz tuvākiem galamērķiem, un Latvija šajā ziņā ir ļoti ērts variants,» teica Strupkāja.

Atbildot uz jautājumu, kā Latvijas tēlu ietekmē Krievijas masu medijos ziņotais, Strupkāja norādīja, ka cilvēki, kuri regulāri ceļo, tomēr citādāk skatās uz valstīm, kuras apmeklē. «Te ir jāsaprot, ka

tipiskais Krievijas tūrists tomēr nav kāds vidusmēra iedzīvotājs, kurš visu informāciju par pasauli saņem vienīgi caur TV un presi.

Cilvēki, kuri regulāri ceļo, ir daudz atvērtāki. Domāju, ka

pašlaik Krievijas tūrismu vairāk ietekmē nauda, nevis politika,»

skaidroja Strupkāja.

Viņa teica, ka tūrisma pasākumos nereti dzirdamas bažas par to, kā pret Krievijas tūristiem izturēsies Latvijā, bet atbraucot tūristi domas maina. «Es tiešām neesmu satikusi nevienu tūristu, kurš no Latvijas būtu atgriezies ar negatīvām emocijām,» norādīja Strupkāja.

Pēc viņas paustā, tūrisma apmērs patlaban ir mazāks un grūti prognozēt, cik ilgā termiņā tas pieaugs. Vienlaikus Latvijā

arī pēc «Jaunā viļņa» aiziešanas ir pietiekami daudz pasākumu, kuri pievilina Krievijas iedzīvotājus.

«Tagad liela interese ir par gaidāmo Dalailamas vizīti Latvijā. Krievijas iedzīvotājiem, kuri gribētu klausīties Dalailamas lekcijas, Latvija pašlaik tam ir tuvākā un ērtākā vieta,» teica Strupkāja.

Viņa norādīja, ka

īpaši labas izaugsmes iespējas ir medicīnas tūrismā.

Krievijā populāras ir Izraēlas, Vācijas un Šveices klīnikas, taču cenu atšķirība starp ārstēšanos Vācijā un Latvijā ir liela. «Ja cilvēkiem ir jāekonomē, tas ir svarīgi. Tāpat svarīgi ir tas, ka uz Latviju var atbraukt arī ar vilcienu vai auto, ja slimnieks nedrīkst lidot. Bonuss ir tas, ka ļoti daudzi ārsti Latvijā runā krieviski un tas nozīmē, ka pacientam nav nepieciešams tulks. Visas šīs priekšrocības palīdz un tādēļ šis segments ir ar izaugsmes perspektīvu,» sacīja Strupkāja.

Jau ziņots, ka no šī gada februāra Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) ir pievienota LIAA. Tādējādi iecerēts uzlabot tūrisma nozares pārvaldību.

LIAA darbības mērķis ir sekmēt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un eksportspēju starptautiskajos tirgos, veicināt ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu, īstenot tūrisma attīstības valsts politiku un valsts politiku inovācijas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu