Asociācija: Latvijas aviācijas nozarē turpinās stabilizācija un izaugsme

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas aviācijas nozarē turpinās stabilizācija un izaugsme, uzskata Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Viņš norādīja, ka par piemēru var minēt starptautiskajā lidostā «Rīga» apkalpoto pasažieru skaitu, kas pirmajā pusgadā pieaudzis par 6,3%, bet lidojumu skaits kāpis par 2,1%, salīdzinot ar attiecīgo laiku pērn.

Vienlaikus vērojams straujš tranzīta/transfēra pasažieru skaita pieaugums - par 18,4%. Transfēra pasažieru skaits veido 26,6% no kopējā pasažieru skaita, un galvenie transfēra galamērķi ir Tallina, Viļņa, Helsinki, Maskava, Pēterburga, Stokholma, Kijeva, Berlīne, Amsterdama un Kopenhāgena. Lielākais pieaugums transfēra satiksmē bijis Maskavas, Pēterburgas, Tallinas, Londonas un Kijevas virzienā.

Tāpat Kokars atzīmēja, ka pirmajā pusgadā par 9,8% palielinājies Rīgas lidostā apkalpoto kravu apjoms.

«Pateicoties SIA «FBO Riga» sekmīgi realizētajam investīciju projektam, lidostā «Rīga» sācis darbu jauns biznesa aviācijas terminālis un plašs gaisa kuģu angārs. Šobrīd biznesa aviācijas pakalpojumus lidostā «Rīga» nodrošina trīs neatkarīgi biznesa aviācijas termināļi un moderna gaisa kuģu apkalpošanas infrastruktūra. Ir jāpiebilst, ka šā gada sākumā lidostā «Rīga» darbu sāka jauns gaisa kuģu remonta un apkopes centrs «Airline Support Baltics», kura konkurētspējīgie izcenojumi un augstā pakalpojumu kvalitāte ir būtisks priekšnosacījums jaunu biznesa aviācijas klientu piesaistei Rīgā,» klāstīja asociācijas valdes loceklis.

Pēc viņa teiktā, tāpat Latvijas aviācijas nozares attīstībai pozitīvs un veicinošs apstāklis ir finanšu investora piesaiste nacionālajam pārvadātājam «airBaltic».

Latvijas Aviācijas asociācijas dibināta 2016.gada 20.janvārī. Asociācijas galvenie darbības mērķi ir Latvijas aviācijas nozares vērtību stiprināšana un saistīto uzņēmumu konkurētspējas atbalsts vietējā un starptautiskajā tirgū, aviācijas nozares cilvēkresursu attīstība, kā arī nozares uzņēmumu iesaiste nacionālās aviācijas politikas plānošanas procesos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu