ALTA: Tūrisms uz citām valstīm šogad saglabājies iepriekšējā gada līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tūrisms no Latvijas uz citām zemēm šogad astoņos mēnešos ir saglabājies apmēram iepriekšējā gada līmenī, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Tigule.

Viņa piebilda, ka pieprasījuma kritumu pēc ceļojumiem jūnijā un jūlijā ir kompensējis pieprasījuma pieaugums augustā. Saistībā ar situāciju Turcijā gada sākumā čarterlidojumu apmērs kopumā samazinājās par 20%, taču augustā pieprasījums pēc čarterlidojumiem dubultojies un kritumu izdevās kompensēt. Kopumā līdzšinējie izejošā tūrisma rezultāti sakrīt ar iepriekš prognozēto.

Savukārt ienākošais tūrisms šobrīd uzrāda pieaugumu, jo vasaras sezonā noslodze līdzīgi kā citus gadus bijusi laba un vairāku valstu tūristu skaits Latvijā ir pieaudzis. Tajā pašā laikā, tā kā sezona turpinās, ir grūti paredzēt rezultātus gada turpmākajos mēnešos.

Pēc Tigules teiktā, tūrisma industrija uzrāda stabilitāti. Arī šogad kopvērtējumā izejošais tūrisms varētu saglabāties iepriekšējā gada līmenī vai uzrādīt nelielu pieaugumu. «Ir pozitīvi, ja mēs esam pagājušā gada līmenī, bet, ja esam ar mazu plusiņu, tas vēl jo vairāk ir pozitīvi, ņemot vērā mums apkārt notiekošos procesus. Mēs ļoti ceram - tā kā sezona turpinās, arī gada beigas būs labas un, gadu beidzot, tomēr būs pluss,» teica Tigule.

«Izejošais tūrisms sasaucas ar ekonomisko situāciju un, ja mums nav baigā pēkšņā izrāviena, tad ceļotāju skaits radikāli nemainās, jo ekonomiskā situācija arī mums radikāli nav mainījusies,» sacīja Tigule.

Viņa piebilda, ka Latvijā pakāpeniski aug tūristu skaits no Krievijas. «Ja mēs salīdzinām ar to kritumu, kas bija pirms vairākiem gadiem, tad mēs ceļamies, tūristi no Krievijas brauc,» teica ALTA prezidente. Tāpat tūristu skaita pieaugumu uzrāda arī citi tirgi, piemēram, Baltkrievija, Ukraina, Skandināvija, Vācija un Apvienotā Karaliste. Tāpat gan izejošais, gan ienākošais tūrisms uzrāda pieaugumu.

Tigule teica, ka arī rudens sezona solās būt veiksmīga - ir pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti, kā arī plānoti daudzi ziemas lidojumi, tostarp dodoties slēpot, kā arī tiek rezervēti papildu reisi uz Tenerifi un pieprasījums pēc čārterlidojumiem sezonā solās būt lielāks nekā iepriekšējā gadā.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem saskaņā ar likumiem un asociācijas statūtiem izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu