Rīgas brīvosta: Kundziņsalā plānoti vairāki jauni termināļi, noliktavas un loģistikas parki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kundziņsalas teritorijā plānoti vairāki jauni termināļi, noliktavas un loģistikas parki, pavēstīja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Visa Kundziņsala ir iekļauta Rīgas ostas teritorijā. «Termināļu darbībai izdevīgā novietojuma dēļ Kundziņsala ir viens no rajoniem ar visstraujāko industriālo attīstību. Pēdējo gadu laikā Kundziņsalā darbību sākuši divi jauni jaudīgi ostas termināļi. Šajā teritorijā atrodas lielākais Rīgas ostas konteineru terminālis, un darbību attīsta vairāki strauji augoši uzņēmumi, kas piedāvā konteineru uzglabāšanu, pārkraušanu, kravu apstrādi un slēgtās noliktavas. Plānos ir vēl vairāki jauni termināļi, noliktavas un loģistikas parki,» klāstīja ostas pārvaldē.

Pēc tajā paustā, attīstot ostas darbību Kundziņsalā, brīvostas pārvalde patur prātā, ka Kundziņsalā ir arī vēsturiski izveidojies dzīvojamais rajons, kura iedzīvotājiem nākas sadzīvot ar dzīvesvietas tiešā tuvumā strauji augošu industriālo darbību. «Lai risinātu problēmas un censtos mazināt sekas, kuras ostas industriālie procesi atstāj uz ostas teritorijā dzīvojošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti, viens no Rīgas brīvostas pārvaldes sociālās atbildības politikas uzdevumiem paredz ciešu sadarbību ar ostas apkaimju iedzīvotājiem. Gadu gaitā ir izstrādāts efektīvs sadarbības modelis ar iedzīvotāju biedrību starpniecību. Veicinot konstruktīvu sadarbību, iedzīvotāji tiek aicināti saprast, ka brīvostas pārvalde nevar apturēt ostas darbību un attīstību. Toties ar iedzīvotāju biedrību starpniecību iedzīvotāji var informēt par ostas attīstības radītajām problēmām un tad, piesaistot arī citas iesaistītās puses - pašvaldību, kontrolējošās institūcijas un ostas termināļus -, meklēt risinājumus,» vēstīja ostas pārstāvji.

Par piemēru veiksmīgai sadarbībai Rīgas brīvostas pārvalde min jaunos noteikumus dzelzceļa kustībai Kundziņsalā, kas paredz ātrāku vilcienu kustību, kuras rezultātā ir pieaudzis vagonu grupēšanas ātrums. Praktiskais ieguvums Kundziņsalas iedzīvotājiem ir būtiski samazinātais stāvēšanas laiks pie dzelzceļa pārbrauktuves sestajā šķērslīnijā. Pašreiz tiek risināts jautājums par dzelzceļa joslas norobežošanu gar dzīvojamo rajonu, lai mazinātu trokšņus, putekļus un uzlabotu ainavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu