«Balticovo»: olu ražotājiem Eiropā šis gads būs grūts un pārbaudījumu pilns

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Daudziem olu ražotājiem Eiropā šis gads ir būs grūts un pārbaudījumu pilns, aģentūrai BNS atzina Latvijā lielākā olu un olu produktu ražotāja «Balticovo» valdes priekšsēdētājs Vadims Vlasovs.

«Eiropas olu ražotāju nozarē pirmais pusgads sākās ar milzīgu olu pārprodukciju, kas izraisīja vispārēju cenu kritumu olām. Šī iemesla dēļ daudziem olu ražotājiem Eiropā 2016. gads būs grūts un pārbaudījumu pilns,» sacīja Vlasovs.

Viņš piebilda, ka pēc veiksmīgi aizvadīta 2015.gada arī «Balticovo» šis gads nebūs viegls. «Olu pārprodukciju Eiropā radīja eksporta samazinājums uz ASV, kur olu ražotāji gada sākumā diezgan spēji atkopās no vērienīga putnu gripas uzliesmojuma valstī. Milzīgie olu daudzumi, kas pērn no Eiropas nonāca ASV, šogad paliek Eiropā un rada būtisku spiedienu uz jau tā aso konkurenci olu ražotāju starpā,» teica «Balticovo» valdes priekšsēdētājs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Balticovo» apgrozījums 2015.gadā bija 45,939 miljoni eiro, bet peļņa - 5,576 miljoni eiro.

«Balticovo» pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. «Balticovo» lielākais īpašnieks ir «BCO», kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām. Vienlaikus tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība, kompānijai nav obligāti jāsniedz ziņas par tās īpašniekiem, līdz ar to šī informācija var neatbilst patiesībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu