Degvielas tirgotāji šogad Latvijā prognozē pārdotās degvielas apmēra pieaugumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šogad mazumtirdzniecībā pārdotās degvielas apmērs Latvijā būs lielāks nekā 2015.gadā, prognozēja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) vadītājs Mārtiņš Stirāns.

Viņš norādīja, ka šogad sešos mēnešos Latvijā mazumtirdzniecībā pārdotās degvielas apmērs pieaudzis par 8,1% salīdzinājumā ar pirmo pusgadu pērn.

Stirāns pauda, ka mazumtirdzniecībā pārdotās degvielas apmēra pieauguma ziņā sasniegts pēckrīzes rekords, kas lielā mērā skaidrojams ar automašīnu reģistrācijas pieaugumu, zemākām degvielas cenām, kas veicina patēriņu, kā arī, iespējams, ar mazāku nelegālā tirgus apmēru, ņemot vērā, ka cenu starpība starp legālajā un nelegālajā tirgū pieejamo degvielu vairs nav tik liela, cik pirms dažiem gadiem.

Vienlaikus gan asociācijas vadītājs atzina, ka joprojām pārdotās degvielas apmēra un automašīnu skaita ziņā Latvijā nav sasniegts 2007.gada līmenis.

Prognozējot mazumtirdzniecībā pārdotās degvielas apmēra pieaugumu šogad kopumā, Stirāns sacīja, ka patlaban nav faktoru, kas varētu tirgu pavērst negatīvā virzienā.

LDTA ir sabiedriska organizācija, kas Latvijā apvieno juridiskas un fiziskas personas, lai veicinātu degvielas un citu naftas produktu tirdzniecības attīstību, kā arī veiktu citu statūtos minētu kopīgo darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu