Ukrainas «Oščadbank» no Krievijas par zaudējumiem Krimā prasa miljardu ASV dolāru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ukrainas valstij piederošā banka «Oščadbank» vērsusies tiesā Hāgā ar prasību pret Krieviju par viena miljarda ASV dolāru (886 miljonu eiro) kompensāciju par zaudējumiem tās uzņēmējdarbībai, kas radušies anektētās Krimas pussalas teritorijā.

Kompensācijas summa ietver zaudējumus no biznesa Krimā un procentus.

«Šodien, 26.augustā, «Oščadbank» iesniedza prasības pieteikumu ar visu pierādījumu bāzi. Prasības summa ietver gan aktīvu zaudēšanas vērtību, biznesa zaudēšanas vērtību, gan arī procentus, kuri tiks aprēķināti līdz tribunāla galīgā lēmuma pieņemšanai un faktiskai kompensācijas saņemšanai pēc komerciālā kursa, kuru noteiks tribunāls, un tā pārsniegs vienu miljardu ASV dolāru,» informēja bankā.

Hāgas arbitrāžas tiesas pastāvīgā palāta izskatīs prasības pieteikumu paātrinātā kārtībā. Pēdējā sēde šajā lietā plānota nākamā gada martā.

«Oščadbank» ir viena no lielākajām Ukrainas bankām, kurai 2014.gada martā, kad Krievija īstenoja starptautiski neatzīto Krimas aneksiju, bija lielākais filiāļu tīkls pussalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu