«Latvenergo» un LDz noslēdz līgumu par elektroenerģijas piegādi trīs gadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Vakar, 25.augustā, tika noslēgts sadarbības līgums starp AS «Latvenergo» tirdzniecības zīmolu «Elektrum» un VAS «Latvijas Dzelzceļš» par elektroenerģijas piegādi turpmākajiem trīs gadiem.

«Latvijas Dzelzceļš» ir lielākais elektroenerģijas patērētājs Latvijā ar plašu infrastruktūru, kas gadā patērē vismaz 100 gigavatstundas (GWh) elektrības. Parakstot līgumu, tiek turpināta līdzšinējā veiksmīgā sadarbība, teikts «Latvenergo» paziņojumā medijiem.

Jau ziņots, ka prognozējamā līguma summa ir 11 954 460 eiro. Iepirkumā par elektroenerģijas piegādi «Latvijas Dzelzceļam» piedalījās divi uzņēmumi - «Latvenergo» un «Enefit».

Turpmāko trīs gadu laikā «Elektrum» nodrošinās elektroenerģijas piegādi vairāk nekā 400 dzelzceļa infrastruktūras objektos visā Latvijas teritorijā. Salīdzinājumam - vidēja Latvijas pilsēta tikpat daudz elektrības patērē septiņu, astoņu gadu laikā.

«Elektroenerģijas tirgū vislielākā konkurence starp tirgotājiem ir tieši lielo patērētāju segmentā. Piedaloties iepirkumā, «Elektrum» priekšrocība ir ilgstoša darbība atvērtajā elektrības tirgū un pieredze, sadarbojoties ar vērienīgiem klientiem visā Baltijā, izprotot viņu darbības specifiku un nodrošinot tai piemērotāko piedāvājumu ar nevainojamu un stabilu pakalpojuma piegādi,» paziņojumā medijiem raksta «Latvenergo» Elektroenerģijas pārdošanas direktors Uldis Mucinieks.

«Latvijas Dzelzceļš» elektroenerģiju izmanto, ik dienu nodrošinot vilcienu satiksmi, kā arī uzturot un apkalpojot kopumā vairāk nekā 400 objektu - dzelzceļa stacijas, dispečeru punktus, laboratorijas, darbnīcas u.c.

Līdz ar uzņēmumu «Latvijas Dzelzceļš» starp lielākajiem «Elektrum» klientiem «Latvenergo» min «Cemex», «Orkla Grupu», «Carlsberg Grupu», «Maxima grupu» u.c.

«Elektrum» ir «Latvenergo» elektroenerģijas tirdzniecības zīmols Baltijas valstīs, piedāvājot individuālu pieeju un daudzveidīgus produktus atbilstoši klientu vajadzībām juridiskajā un privātpersonu segmentā.

2015.gadā «Latvenergo» koncerna tirgus daļa veidoja aptuveni 32% no kopējā Baltijas elektroenerģijas tirgus, kura kopējais patēriņš ir gandrīz 25 teravatstundas. Tirgus daļa Latvijā ir 75%, Lietuvā - 17% un Igaunijā - 12%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu