Privātmāju būvniecības apjomi Latvijā pieaug. Kam uzticēt mājokļa celtniecību?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī nesen Centrālā statistikas pārvalde ziņoja, ka kopējie būvniecības apjomi Latvijā šā gada 2. ceturksnī ir samazinājušies par 19 %, tieši privātmāju celtniecība attiecībā pret 2015. gada 2. ceturksni ir pieaugusi par 9,9 %. Tas nozīmē, ka cilvēkiem ir interese par savas mājvietas radīšanu pašiem no jauna. Šādās situācijas ir milzums aktuālu jautājumu un viens no tiem – kam uzticēt savas mājas būvniecību? Vai interneta portālā atrastā lētākā brigāde nepazudīs pēc pirmā izmaksātā avansa? Vai sertificēta firma nenoplēsīs deviņas ādas?

Virkne iemeslu, lai uzticētu privātmājas būvniecību sertificētai firmai

Neskaitot šīs, ir daudz citu neskaidrību, kas saistītas ar atbildīgo būvnieku izvēli. Tomēr ir virkne iemeslu, kāpēc uzticēt privātmājas būvniecību sertificētai būvfirmai nevis caur sludinājumu sameklētai privātpersonu grupai. Māju savai lietošanai parasti būvējam vienreiz, tāpēc gribas pašu labāko rezultātu. Tā kā paralēli būvniecības jautājumam ir arī daudz citu lietu (finanses, projekta saskaņošana, būvatļaujas kārtošana), kas jārisina un prasa ne mazums laika, lietderīgāk būvniecību uzticēt profesionāļiem, atvēlot brīvo laiku citu jautājumu kārtošanai.

  • Iespēja paredzēt būvniecību vizmas 3 soļus uz priekšu

Profesionāļi paredzēs būvniecības procesa gaitu un pievērsīs īpašu uzmanību detaļām jau sagatavošanās posmā. Darbs ritēs raitāk, ja pirms tam būs veikta pamatīga izpēte. Nopietna firma precīzāk pieies būvniecībai un ievēros projektā noteikto specifikāciju, uzņemoties pilnu atbildību par paveikto. Protams, būvniecības process ir sarežģīts, un visu paredzēt nevar, bet firma ar pieredzi noteikti spēs labāk reaģēt neparedzētās situācijās un rast ātrāku risinājumu problēmām.

  • Mierīgāka un nepārtraukta būvniecības norise

Katrs, kas kaut reizi veicis būvniecības vai celtniecības darbus, zina, ka bez stresa neiztikt. Taču to var mazināt pieredzējis būvdarbu vadītājs, uz kuru var paļauties. Brigadieris ir galvenā atslēgas persona būvniecības procesā – no viņa kompetences ir atkarīgs, vai darbs ritēs raiti pēc plāna un netiks pārsniegtas izmaksas. Tāpat nav noslēpums, ka darbaspēka problēmas Latvijā ir ļoti izplatītas – nereti pēc algas izmaksāšanas nākas saskarties ar darbinieku motivācijas zudumu nākt uz darbu. Firma ar plašu pieredzi spēs nodrošināt nepārtrauktu būvniecību, iesaistot kvalificētus darbiniekus.

  • Nodrošināts process no A līdz Z

Nopietna būvfirma piedāvās nodrošināt visu būvniecības procesu – sākot no asu nospraušanas, pamatu rakšanas, elektrotīkla un kanalizācijas izveides līdz pat fasādes apdarei un apkārtnes labiekārtošanai. Plaši kontakti labāko materiālu iegādei un specifiskas smagās tehnikas nodrošinājums ir vērā ņemami plusi, lai sadarbotos ar būvfirmu, nevis nolīgtu privātpersonas noteiktu darbu veikšanai un pēc tam nākamiem posmiem atkal meklētu citu brigādi.

  • Kvalitāte, garantija un konsultāciju iespējas

Respektabla firma sniegs garantiju un nodrošinās kvalitāti atbilstošā līmenī saskaņā ar visām būvniecības normām, tā nepazudīs, pirms darbi tiks nodoti. Tāpat profesionāla firma sniegs konsultācijas arī tiem, kas vēl nav kļuvuši par firmas klientiem, bet tikai interesējas par būvniecības iespējām un piemērotākajiem risinājumiem.

Foto: Publicitātes foto

Vai tas nav dārgi?

Daudzus sadarboties ar firmu attur bažas par to, ka tas būs dārgi. Jā, tās varētu būt papildus izmaksas. Bet – tās būs adekvātas, ja firmu, kas veiks būvdarbus, izvēlēsieties pārdomāti. «Skopais maksā divreiz», «Es neesmu tik bagāts, lai pirktu lētu preci» – šie teicieni ir radušies, kad cilvēki vēlas ietaupīt. Tomēr māju taču ceļam ilgtermiņa lietošanai, un beigās papildus izmaksas var izrādīties kā ietaupījums – sava laika un nervu noteikti, bet reizēm arī finanšu.

Stabils un pieredzējis partneris – zelta vērtē

Kad ir atrasts partneris, ar ko sadarboties celtniecības jautājumā, var uzelpot un sākt darbus. Uz klientu vērsta attieksme, kvalitātei un būvniecības klasei atbilstoša cena, plānveida darbu izpilde, pieejamas jaunākās tehnoloģiju tendences un atbildīga pieeja darbam – tās ir priekšrocības, kas raksturo SIA «Domus būve» komandu. Svarīgi, ka tāmes sagatavošanu uzņēmums veic 48 stundu laikā no visas nepieciešamās informācijas saņemšanas, kas ļaus jums taupīt savu laiku un ātrāk pieņemt lēmumu.

Tirgū uzņēmums darbojas kopš 2010. gada un šobrīd saviem klientiem piedāvā plašu pakalpojumu klāstu – sākot no remonta un iekšdarbu veikšanas līdz pat privātmājas būvniecībai. Plašā pieredze un kvalificēto darbinieku pulks ļauj sniegt kvalitatīvas konsultācijas vēl projekta izstrādes gaitā, lai sasniegtu klienta vēlmēm atbilstošu rezultātu. SIA «Domus būve» komanda piedāvā veikt gan būvniecības, gan remontdarbus.

http://domusbuve.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu