«KPMG Baltics» pabeidz «airBaltic» padziļināto izpēti; būtiskus pārkāpumus neatklāj

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Auditorkompānija «KPMG Baltics» pabeigusi Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» 2011. līdz 2015.gada darbības padziļināto izpēti, pastāstīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa.

Viņa pauda, ka auditori ir norādījuši uz lietām, kas «airBaltic» būtu jāuzlabo, taču būtiski pārkāpumi nav konstatēti. SM par izpētes rezultātiem ziņos valdībai - visticamāk, tas notiks septembra otrajā pusē.

Tāpat Innusa sacīja, ka daļu izpētes rezultātu plānots padarīt publiski pieejamu, taču tas varētu vēl prasīt kādu laiku, lai attiecīgo materiālu var sagatavot.

Jau ziņots, ka SM atbilstoši valdības uzdevumam piesaistīja neatkarīgu ekspertu, lai veiktu «airBaltic» 2011. līdz 2015.gada darbības padziļināto izpēti. Tās rezultātā bija jāvērtē «airBaltic» padomes un valdes darbība, nodrošinot aviokompānijas finanšu darbību, juridisko lietu vešanu kā arī komercdarbību. Tāpat jāsniedz atzinumu par uzņēmuma biznesa plānā «Horizon 2021» definēto mērķu un sasniedzamo rezultātu atbilstību faktiskajai situācijai.

Valdība uzdeva SM veikt aviokompānijas darbības padziļināto izpēti pēc pretrunīgā vērtētās investora piesaistes uzņēmumam.

Tāpat vēstīts, ka maija sākumā tika pabeigta «airBaltic» pamatkapitāla palielināšana, tam sasniedzot 256,473 miljonus eiro. Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij pieder 80% «airBaltic» akciju, bet jaunajam investoram «Aircraft Leasing 1», kura valdes priekšsēdētājs ir privātais ieguldītājs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, pieder aptuveni 20%. «Aircraft Leasing 1» pieder Īrijā reģistrētai kompānijai «IALH LIMITED».

Atbilstoši Latvijas valdības un Montāga- Girmesa parakstītajam līgumam viņš marta beigās «airBaltic» ieguldīja apmēram 52 miljonus eiro, savukārt valsts investējusi 80 miljonus eiro.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu