Lielbritānijā sāk izmeklēšanu pret «Airbus» par krāpšanu un korupciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lielbritānijas Smago krāpšanas noziegumu birojs (SFO) izmeklē aizdomas par krāpšanu un korupciju pret kompānijas «Airbus Group» civilās aviācijas biznesu.

Eiropas lidmašīnu ražotājs paziņoja, ka ir informēts par izmeklēšanu un sadarbosies ar izmeklētājiem.

SFO arī apstiprināja, ka aizdomas pagājušajā mēnesī sāktajā izmeklēšanā ir saistītas ar no ārpuses piesaistīto konsultantu darbu.

«Airbus» aprīlī atklāja, ka kompānija ir iesaistīta pārrunās ar Lielbritānijas varas iestādēm par neprecizitātēm, kas atklātas pieteikumos Lielbritānijas valdības kredītu garantijām. Tolaik kompānija paziņoja, ka iekšējā izmeklēšanā ir atklātas kļūdas.

Aprīlī Lielbritānijas eksporta kredītu aģentūra paziņoja, ka aptur eksporta kredītu izsniegšanu «Airbus». Vēlāk tādu lēmumu pieņēma arī Francija un Vācija.

Gaidāms, ka SFO sāktā izmeklēšana ilgs vairākus gadus.

Francijas pilsētā Tulūzā bāzētās kompānijas lielākie biroji Lielbritānijā atrodas Bristoles pievārtē un Velsas ziemeļos.

Šā gada pirmajā pusē «Airbus» peļņa sasniedza 1,76 miljardus eiro, kas ir par 15% vairāk nekā janvārī-jūnijā pērn, tomēr ieņēmumi saruka un peļņas kāpums saistāms ar vienreizējas peļņas gūšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu