Atvērtas pirmās «Shell» degvielas uzpildes stacijas Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien Rīgā atvērtas pirmās degvielas mazumtirdzniecības zīmola «Shell» uzpildes stacijas Rīgā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Latvijas tirgū «Shell» darbojas uz zīmola licences līguma pamata ar SIA «Baltic Fuels Retail Partners».

Stacijas atrodas intensīvas satiksmes punktos - Dārzciema ielā 127 un Maskavas ielā 293a. Kā apgalvo kompānijā, šīs jaunās stacijas ir pirmās un pagaidām vienīgās «Shell» mazumtirdzniecības vietas, kas darbojas Baltijas valstīs. Kopumā līdz gada beigām Latvijā plānots atvērt desmit stacijas.

Jaunajās stacijās «Shell» saviem klientiem piedāvās augstākās kvalitātes importēto degvielu «Shell V-Power». Kompānijā skaidro, ka šī degviela par 99% atbilstot «Ferrari F1» komandas izmantotās degvielas sastāvam. «Ferrari» ir «Shell» galvenais degvielas formulu un eļļu testēšanas partneris un «Shell V-Power» esot «Shell» un «Ferrari» komandas inženieru un zinātnieku ikdienas tehniskās sadarbības rezultāts.

Papildus degvielai «Shell» stacijās tiks piedāvāti arī citi kompānijas produkti, kā arī plašs ēdienu un dzērienu klāsts un citas autovadītājiem nepieciešamās preces.

Kompānijā atgādina, ka kopumā pasaulē ir 43 000 «Shell» staciju vairāk nekā 70 valstīs, kuras katru dienu uzņem 25 miljonus klientu.

Kā ziņots, «Shell» no Latvijas aizgāja 2003.gadā, pārdodot savas degvielas uzpildes stacijas uzņēmumam «Statoil». Kā toreiz skaidroja uzņēmuma pārstāvji, mazais Baltijas valstu tirgus vairs nešķita interesants, un «Shell» par savu mērķa tirgu izvēlējās tādas attīstītas valstis kā, piemēram, Ķīna un Turcija, tādēļ uzskatīja par mērķtiecīgu pārtraukt savu darbību tādās nelielās valstīs kā Igaunija, Latvija un Lietuva.

«Royal Dutch Shell» šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 484 miljonu ASV dolāru tīro peļņu, kas ir par 89% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar naftas cenu samazināšanos pasaules tirgū. «Royal Dutch Shell» nesen pabeidza «BG Group» pārņemšanas darījumu 47 miljardu sterliņu mārciņu (60 miljardu eiro) apmērā, tādējādi cenšoties stiprināt uzņēmuma pozīcijas sašķidrinātās dabasgāzes tirgū. Saistībā ar šo pārņemšanas darījumu un zemajām naftas cenām «Royal Dutch Shell» divos gados līdz 2016.gada beigām plāno likvidēt vismaz 12 500 darbvietas.

1994.gadā dibinātais SIA «Trest Oil» līdz šī gada pavasarim vienādās daļās piederēja uzņēmējiem Oļegam Čerņikovam un Andrejam Maksimovam. Kopš pavasara uzņēmuma īpašnieks ir Kiprā reģistrēts uzņēmums «Olmax Invest Limited», kam Latvijā pieder vēl vairāki uzņēmumi, tostarp pērn dibinātais «Baltic Fuel Retail Partner».

«Baltic Fuel Retail Partner» dibināts pērn septembrī, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Maksimovs, bet valdes loceklis - Čerņikovs.

SIA «Trest Oil» pamatkapitāls ir 711 434 eiro. Tā apgrozījums pērn bija 119 809 eiro, bet zaudējumi - 207 536 eiro.

Čerņikovs un Maksimovs ir amatpersonas vēl vairākos ar naftas produktu biznesu saistītos uzņēmumos, tostarp SIA «Woodison Terminal».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu