Asociācija: aviācijas nozare Eiropā ir sasniegusi brieduma stadiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aviācijas nozare Eiropā ir sasniegusi brieduma stadiju, strauja izaugsme nozarē ir sagaidāma galvenokārt Āzijas valstīs, informēja Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Tomēr viņš norādīja, ka bez ilgtermiņa attīstības stratēģijas un investīciju ieguldījumiem nav sagaidāma aviācijas nozares izaugsme, un noteicoša loma ir stratēģiskā partnera piesaistei, kas varētu nodrošināt tālsatiksmes lidojumu attīstību uz Āziju, ASV un Kanādu.

«Nacionālā aviopārvadātāju darbības ilgtspējības nodrošināšana ir būtisks priekšnosacījums Latvijas aviācijas nozares attīstībai un turpmākai izaugsmei,» teica Kokars.

Viņš pavēstīja, ka tagad aktīvi strādā pie tālsatiksmes lidojumu koncepta attīstīšanas. Lidostā «Rīga» jau notikusi perona stāvvietu paplašināšana, izbūvētas lielfizelāžas gaisa kuģu stāvvietas pie jaunā termināla, radot pēc iespējas ērtāku tālsatiksmes lidojumu apkalpošanu.

Latvijas Aviācijas asociācijā darbojas 34 biedri, tostarp starptautiskā lidosta «Rīga», Latvijas nacionālās aviokompānija «airBaltic», par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā «Latvijas Gaisa satiksme» un Latvijas starptautisko čartera pasažieru pārvadātājs «SmartLynx Airlines».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu