«airBaltic» informēs par CS300 lidmašīnu pievienošanu uzņēmuma flotei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» trešdien informēs par Kanādas ražotāja «Bombardier» CS300 lidmašīnu pievienošanu lidsabiedrības flotei, aģentūrai BNS pavēstīja «airBaltic».

Pasākumā piedalīsies «airBaltic» valdes priekšsēdētājs Martins Gauss, kā arī «Bombardier» viceprezidents, «CSeries» programmas galvenais vadītājs Robs Devārs.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka «airBaltic» ir pasūtījis 20 CS300 lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem. Pirmo lidmašīnu «airBaltic» paredzēts piegādāt šogad rudenī, savukārt pilnībā pašreizējās «Boeing» lidmašīnas pret CS300 lidmašīnām paredzēts nomainīt 2019.gadā.

CS300 lidmašīnu ir sertificējusi Kanādas valdība. Savukārt CS100 lidmašīnu modelis, kas ir mazāka lidmašīna, jau ir saņēmis zaļo gaismu no aviācijas iestādēm Kanādā, ASV un Eiropas Savienībā.

«CSeries» programma atpaliek no grafika par divarpus gadiem, un tās izmaksas ir 5,4 miljardi ASV dolāru (4,9 miljardi eiro), kas divas reizes pārsniedz sākotnējās aplēses. Visā pasaulē pasūtītas 370 «CSeries» lidmašīnas. Starp pasūtītājiem ir arī tādas aviokompānijas kā «Air Canada», «Delta» un «Korean Airlines».

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem. Pērnā gada beigās «airBaltic» flotē bija 12 «Boeing 737» tipa lidmašīnas un 12 «Bombardier Q400» turbo propelleru tipa gaisa kuģi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu