Aitu skaits Latvijā turpina augt; par turpmāko - grūti prognozēt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Kopējais aitu skaits šogad Latvijā turpina augt, taču ir grūti prognozēt, vai šāda tendence būs vērojama arī turpmākos gadus, teica Latvijas Aitu audzētāju asociācijas (LAAA) valdes priekšsēdētājs Arnis Ginters.

Viņš norādīja, ka kopējais aitu skaits Latvijā šogad turpina augt, savukārt šķirnes aitu skaits saglabājas apmēram nemainīgs. Vienlaikus uzlabojas šķirnes aitkopības saimniecību kvalitāte, kas ir vērtējams pozitīvi tāpēc, ka liecina par nozares attīstību.

Ginters atzina, ka ir grūti prognozēt, vai aitu skaits augs arī, piemēram, turpmākajos divos līdz trijos gados - tas ir atkarīgs no nozarei piešķirtā atbalsta apmēra.

Asociācijas valdes priekšsēdētājs piebilda, ka šķirnes aitkopības saimniecībām uzlabojas produktivitāte. Tajās dzīvnieki tiek sevišķi kopti, saglabājot labākos ganāmpulka eksemplārus.

LAAA ir reģistrēta 1999.gadā. Asociācijas mērķis ir radīt labvēlīgu vidi aitu audzēšanai un attīstīt aitkopību kā peļņu nesošu ilgtermiņa nozari, kas ļauj saimniekot videi draudzīgi un uzlabot dzīves kvalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu