«McDonald's» izejvielu trūkuma dēļ Venecuēlā pārtrauc «Big Mac» tirdzniecību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV ātrās ēdināšanas restorānu tīkls «McDonald's» Venecuēlā pārtraucis «Big Mac» burgeru tirdzniecību, jo Venecuēlā nav pieejamas vairākas būtiskas tā sastāvdaļas, piemēram, kotletes, siers, gurķi, sīpoli, salāti un mērce, vēstīja raidsabiedrība CNN.

Pasaulē lielākais «McDonald's» franšīzes tīkls «Arcos Dorados» paziņoja, ka nevar Venecuēlā nodrošināt pildījumu starp abām burgera maizēm.

Kompānija cenšoties atrisināt problēmu un turpina piedāvāt citas iespējas ēdienkartē.

Venecuēlā valda dziļa humānā krīze un valstī trūkst pārtikas.

Svētdien pēc robežas īslaicīgas atvēršanas Venecuēlas iedzīvotāji masveidā devās uz Kolumbiju, lai iegādātos pamata pārtikas un higiēnas preces, kas valstī ir deficīts.

Venecuēla ir smagi cietusi no naftas cenu samazināšanās pēdējos divos gados un šobrīd cīnās ar hiperinflāciju, ekonomikas kritumu, plašu noziedzību un korupciju, kā arī ar pieaugošu pārtikas un elektroenerģijas trūkumu.

Starptautiskā Valūtas fonda aplēses liecina, ka Venecuēlas ekonomika šogad saruks par 10%, lai gan iepriekš tika prognozēts 8% ekonomikas apmēra kritums. Inflācija šogad tiek prognozēta 700%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu