«Benu aptieka»: Siltajā laikā par 40% audzis pieprasījums pēc sirds pilieniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Iestājoties karstajam un sutīgajam laikam, pieprasījums pēc līdzekļiem sirds veselībai kopumā jūnijā pieaudzis par 40% salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pērn, informēja aptieku tīkla «Benu aptieka» pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis.

«Būtiskāko pieprasījuma pieaugumu varēja novērot īsi pirms Līgo svētkiem un jūnija pēdējā nedēļā, kad termometra stabiņš pacēlās īpaši augstu. Salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn pieprasījums auga vairāk nekā par 40%. Šajā laikā pārdošana kāpa galvenokārt sirds pilieniem, vilkābeļu tinktūrai un validolam,» sacīja Tēbelis.

Pieprasījums pēc sirds līdzekļiem bijis augsts arī jūlija pirmajā pusē, kad pieaugums salīdzinājumā ar 2015.gada jūliju bijis 23%.

Aizvien nemainīgi augsts pieprasījums jūnijā un jūlijā bijis arī pēc preparāta «Mildronāts», kas gan mazāk saistīts ar silto laiku, bet vairāk - ar pavasarī sacelto ažiotāžu, kad preparāts tika piesaukts dopinga skandālu dēļ sporta pasaulē.

Kā ziņots, «Benu aptieka Latvija» peļņa pērn bija 1,29 miljoni eiro salīdzinājumā ar 903 456 eiro iepriekšējā gadā, bet apgrozījums - 39,08 miljoni eiro salīdzinājumā ar 37,8 miljoniem 2014.gadā.

«Benu aptieku» tīkls Latvijā apvieno 60 aptiekas un četras aptieku filiāles.

«Benu aptieka Latvija» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 333 410 eiro. «Benu aptieka Latvija» pilnībā pieder SIA «Phoenix Baltics Holding», kuras īpašniece savukārt ir Vācijas kompānija «Phoenix International Beteiligungs GmbH».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu