Kanāda sertificē «Bombardier» lidmašīnu «CS300»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kanādas aviobūves kompānija «Bombardier» pirmdien paziņoja, ka Kanādas valdība sertificējusi kompānijas pasažieru lidmašīnu «CS300», un pirmo šī tipa lidmašīnu jau šogad plānots piegādāt Latvijas nacionālajai aviokompānijai «airBaltic».

«CS300» ir lielākais «Bombardier» «CSeries» modelis, un tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem.

Šai lidmašīnai būs jākonkurē ar Eiropas lidmašīnu ražotāja «Airbus» un ASV kompānijas «Boeing» līdzīga izmēra modeļiem. «Bombardier» uzsver, ka tās lidmašīnas ir šajā klasē klusākās. Kompānija arī norāda, ka «CS300» patērē par 20% mazāk degvielas nekā citas šīs klases lidmašīnas, kā arī par 10% mazāk nekā uzlabotās «Airbus» un «Boeing» lidmašīnas.

«CS100» lidmašīnu modelis, kas ir mazāka lidmašīna, jau ir saņēmis zaļo gaismu no aviācijas iestādēm Kanādā, ASV un Eiropas Savienībā (ES). «CS100» piektdien sāks izmantot Šveices nacionālā lidsabiedrība «Swiss International Airlines».

«CSeries» atpaliek no grafika par divarpus gadiem, un tā izmaksas ir 5,4 miljardi ASV dolāru (4,9 miljardi eiro), kas divas reizes pārsniedz sākotnējās aplēses.

Visā pasaulē ir pasūtītas 370 «CSeries» lidmašīnas. Pasūtītāju vidū ir arī tādas aviokompānijas kā «Air Canada», «Delta» un «Korean Airlines».

«airBaltic» ir pasūtījusi 20 «CS300» lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu