«Gamma-A»: Latvijas zivrūpniekiem darba apmērs gada laikā samazinājies par apmēram 80%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Latvijas zivrūpniekiem gada laikā Krievijas importa aizlieguma dēļ darba apmērs ir samazinājies par apmēram 80%, atzina zivju konservu ražotāja «Gamma-A» valdes priekšsēdētājs Aivars Lejietis.

Viņš pastāstīja, ka patlaban vairums zivrūpnieku devušies ikgadējā vasaras atvaļinājumā, ko veicinājis arī darba apmēra samazinājums. «Darba apmērs visiem ražotājiem kopumā ir samazinājies par apmēram 80%,» sacīja Lejietis, piebilstot, ka tas noticis pēdējā gadā laikā - kopš Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests pērn 4.jūnijā noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas.

Pēc viņa teiktā, lai arī daudzi Latvijas zivrūpnieki aktīvi strādā pie jaunu tirgu apguves, situācija nozarē joprojām ir smaga. «Protams, ka daudzi, tajā skaitā mēs, esam aktivizējušies citos tirgos, cik vien var, bet nekas dotajā mirklī līdzvērtīgi nekompensē situāciju [saistībā ar Krievijas tirgus zaudējumu]. Tā kā situācija nozarē, es domāju, kopumā ņemot ir kritiska un ļoti smaga,» atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs.

Tomēr, lai arī kopumā nozarē situācija ir smaga, atsevišķi tirgus dalībnieki, piemēram, «Gamma-A» gūst zināmus panākumus. «Līdz gada beigām, iespējams, pārdosim vairāk [produkcijas], nekā gada sākumā bijām prognozējuši. Tā kā kaut kādi panākumi panākumi jau ir, bet situācija nozarē kopumā ir smaga,» teica Lejietis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests pērn 4.jūnijā noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizlieguma bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi. PVD pagājušā gada jūlijā paziņoja, ka Latvijas zivrūpnieki ir novērsuši «Rosseļhoznadzor» konstatētās neatbilstības, ko PVD norādīja arī Krievijai nosūtītajā atbildes ziņojumā.

Pagājušajā nedēļā vairākus Latvijas zivrūpniekus apmeklēja Krievijas dienesta inspektori.

«Gamma-A» dibināta 1995.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 853,6 tūkstoši eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir «Gamma Holdings A.O.I.». «Gamma-A» 2014.gadā strādāja ar 31,31 miljonu eiro apgrozījumu un 2,224 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu