Biedrība: Šogad ir cerības uz medus ražu virs vidējā līmeņa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad Latvijā ir cerības uz medus ražu virs vidējā līmeņa, sacīja Latvijas Biškopības biedrības (LBB) vadītājs Armands Krauze.

«Liepas zied, daudzi nektāraugi zied un, ņemot vērā, ka arī nokrišņi lielākajā daļā Latvijas ir bijuši pietiekamā daudzumā, tad izskatās, ka šis medus gads varētu būt labs. Pat, ja uznāk biškopībai nelabvēlīgi laika apstākļi, medus ir ievākts pietiekošā daudzumā, lai šo uzskatītu par vidēju gadu. Ja mēs vēl pieliekam klāt jūlijā savākto medu, tad, visticamāk, gads varētu būt virs vidējā,» teica Krauze. Tādējādi ir cerība, ka šogad medus raža būs labāka nekā pērn, kad bija vidējs ražas gads.

Viņš norādīja, lai arī šogad pavasara sākumā bija salīdzinoši auksts laiks, atlikušais pavasaris laika apstākļu ziņā bija labs, līdz ar to ir labs pirmā pavasara medus ienesums un biškopji šogad nevarēs sūdzēties par ražām.

Krauze prognozēja, ka šogad varētu būt bagāta liepziedu medus raža.«Laukos tikai tikko liepas sāk ziedēt, un, ņemot vērā, ka šogad ir ļoti silts un mitrs, izskatās, ka liepas medos,» pauda LBB vadītājs, vienlaikus piebilstot, ka galveno medus ražas īpatsvaru joprojām aizņems dažādu ziedu medus.

LBB ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu