SM: Bez izmaiņām normatīvajā bāzē kopbraukšanas nozare Latvijā ienākt nevar

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bez izmaiņām normatīvajā bāzē kopbraukšanas nozare Latvija ienākt nevar, sacīja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas departamenta vadītājs Aivis Freidenfelds.

Viņš norādīja, ka SM nav iebildumu pret kopbraukšanas nozares pārstāvju «Uber» un «Taxify» ienākšanu Latvijā un starp pusēm bijušas tikšanās. Ministrija lūgusi nozares pārstāvju redzējumu, kā tie varētu iekļauties Latvijas tirgū.

Pēc Freidenfelda paustā, bez izmaiņām normatīvajā bāzē kopbraukšanas nozare Latvija ienākt nevar. Nevarot būt tā, ka daļa taksometru nozares ir regulēta, savukārt daļa nav.

SM Komunikācijas departamenta vadītājs sacīja, ka patlaban notiek darbs, lai kopbraukšanas nozari varētu iekļaut Latvijas tirgū, vienlaikus nenodarot skādi tiem uzņēmumiem, kas jau patlaban tajā darbojas.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Ekonomikas ministrija (EM), 28.jūnijā, trešdien parakstīja sapratnes memorandu ar kopbraukšanas nozares pārstāvjiem «Uber» un «Taxify».

Pēc EM paustā, sapratnes memorands ir pirmais nozīmīgais solis ceļā uz pušu konstruktīvu dialogu par kopbraukšanas nozares pārstāvju iekļaušanu Latvijas transporta pakalpojumu tirgus piedāvājumā un to darbības tiesisko regulējumu.

Sanfrancisko bāzētā «Uber» sadarbojas ar šoferiem, kuru pakalpojumus klienti var pasūtīt, izmantojot viedtālruņa lietotni. Tajā var apskatīt pasūtītās automašīnas vadītāja vārdu, fotogrāfiju un automašīnas reģistrācijas numuru. Brauciena laikā pasažierim ir pieejama globālās pozicionēšanas sistēma (GPS) un iespēja paziņot atrašanās vietu tuviniekiem.

«Taxify» ir Igaunijā radīta taksometru izsaukšanas lietotne, kas Latvijā darbojas kopš 2014.gada septembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu