«Latvijas autoceļu uzturētāja» apgrozījums pērn - € 61,912 miljoni; peļņa būtiski pieaug

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas valsts ceļu apsaimniekotājs «Latvijas Autoceļu uzturētājs» (LAU) pērn strādāja ar 61,912 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā 2014.gadā, turpretī tā peļņa pieauga par 94,8% - līdz trīs miljoniem eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publicētais uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn tā darbības galvenā prioritāte bija valsts autoceļu komplekso ikdienas uzturēšanas darbu plānošana un veikšana, nodrošinot autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu izpildi atbilstoši prasībām.

Ieņēmumu apmērs no valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas pakalpojumu sniegšanas 2015.gadā pieaudzis par 1% jeb par 500 tūkstošiem eiro, turpretī no darbiem uz pašvaldību ceļiem palielinājies par 1,4%. Tāpat LAU pērn turpināja pašražotā materiāla realizāciju Latvijā un Igaunijā, ieņēmumu īpatsvaram no būvmateriālu realizācijas veidojot 1,9%.

Atbilstoši apstiprinātajam LAU budžetam, 2016.gadā kopējie plānotie ieņēmumi ir 59,64 miljoni eiro. Uzņēmuma investīciju un modernizācijas programmas īstenošanai paredzēts izlietot 6,179 miljonus eiro un pērnā gada pārejošajiem projektiem - 8,890 miljonus eiro. Būtiskākās LAU investīcijas 4,667 miljonu eiro apmērā paredzētas tehnoloģisko iekārtu un mašīnu iegādei. Tāpat 2016.gada finanšu mērķi ir optimāla kapitāla struktūras veidošana, efektivitātes un stabilitātes nodrošināšana.

Uzņēmums 2014.gadā strādāja ar 63,843 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 1,540 miljonu eiro apmērā.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzņēmumam uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 tūkstoši kilometru, no tiem vairāk nekā astoņi tūkstoši kilometru autoceļu ir ar melno segumu un gandrīz 12 tūkstoši kilometru ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu