Barselona daudz bargāk sodīs «Airbnb» un citas vietnes par nereģistrētu mājokļu reklāmu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Barselonas pilsēta 20 reižu paaugstinājusi maksimālo sodu interneta vietnēm, piemēram, «Airbnb», par nelikumīgu mājokļa izīrēšanas sludinājumu publicēšanu, vēstīja portāls «The Local».

Spānijas Katalonijas reģionā 2012.gadā pieņemts likums noteic, ka visiem tūristiem izīrētiem mājokļiem ir jābūt reģistrētiem reģionālajā Tūrisma reģistrā un jāsaņem atļauja.

Pērn decembrī Barselonas varas iestādes noteica 30 tūkstošu eiro sodu «Airbnb», kas tiešsaistē piedāvā tūristiem iespējas atrast cilvēkus, kas ir gatavi viņus izmitināt savā mājvietā izvēlētajā pilsētā, un vietnes konkurentam «HomeAway» par mājokļu, kam nav nepieciešamās atļaujas, sludinājumu publicēšanu.

Tolaik 30 tūkstoši eiro bija maksimālais sods par tādu pārkāpumu, bet tagad tas ir paaugstināts līdz 600 tūkstošiem eiro.

Barselona ir viens no iecienītākajiem galamērķiem Eiropā īslaicīgām brīvdienām un arvien vairāk tūrisma tirgu tajā ietekmē vietnes, kas piedāvā vietējiem iedzīvotājiem izīrēt savus mājokļus tūristiem.

Sašutumu par to pauž vietējie iedzīvotāji, jo pilsētā pieaug nekustamā īpašuma cenas, tāpēc, ka mājokļi, kas varētu būt pieejami ģimenēm, tiek izmantoti nelikumīgā biznesa vajadzībām, kā arī tūristu iecienītās vietās dzīvojamo māju rajonos pieaug trokšņošana naktīs.

Sanfrancisko bāzētā «Airbnb» uzstāj, ka sniedz noderīgu pakalpojumu - ļauj tūristiem atrast mājokli par pieejamām cenām, bet vietējiem ļauj gūt papildu ienākumus.

Barselonas pašvaldības vadītāja Ada Kolava pērn jūlijā paziņoja, ka uz gadu tiek apturēta jaunu viesnīcu licenču izsniegšana.

Jau vēstīts, ka «Airbnb» iesūdzējusi tiesā ASV pilsētu Sanfrancisko par tās pieņemto likumu, kas noteic par pienākumu īstermiņa īres kompānijām no savām vietnēm dzēst nereģistrētu mājokļu īpašnieku sludinājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu