Asociācija: kartupeļiem patlaban pietiek mitruma un siltuma; ir potenciāls labai ražai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kartupeļiem patlaban pietiek mitruma un siltuma, līdz ar to šogad ir potenciāls labai ražai, pastāstīja Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības (KAPS) valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.

Viņa sacīja, ka sausums jūnijā nav būtiski ietekmējis kartupeļus, jo tā kā stādi ir pietiekami dziļi, tiem pietika gan mitruma, gan arī siltuma raženai augšanai. «Pašreiz viss norāda, ka attīstība norit labi un nav nekādu bažu par ražas prognozi - to, ka varētu būt slikta raža,» sacīja Kraukle, piebilstot, ka šogad ir labs kartupeļu ražas potenciāls.

Vienlaikus viņa piebilda, ka precīzāk šā gada ražu varēs izvērtēt jūlija vidū, kad būs iespējams novērtēt kartupeļu bumbuļu skaitu. Ja arī tad mitrums būs pietiekošā līmenī, kartupeļu bumbuļi izaugs lieli un raža būs laba, pretējā gadījumā raža būs mazāka. «Ir labi, ka bumbuļu aizmešanās periodā pietiek mitruma, tas liek pozitīvas cerības, ka bumbuļu skaits varētu būt labs. (..) Ir gadi, kad aizmetas tikai 3-4 bumbuļi un tas, protams, ir maz, bet ja ir ap desmit bumbuļiem, tad jau ir laba raža,» sacīja Kraukle.

KAPS mērķis ir apvienot kartupeļu audzētājus un pārstrādātājus, lai koordinētu biedrības biedru savstarpējo darbību kopīgu interešu aizstāvēšanai, veicinātu sadarbību, tirgus attīstību un iekšējā tirgus aizsardzību, kā arī, lai pārstāvētu savu biedru intereses attiecībās ar valsts varas, pārvaldes un citām institūcijām Latvijā un ārzemēs, kuru darbība ietekmē biedrības biedru intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu