«Uber»: Ienākšanu Latvijas tirgū grūti prognozēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kopbraukšanas pakalpojumu sniedzēja «Uber» ienākšanu Latvijā patlaban ir grūti prognozēt, šodien žurnālistiem atzina «Uber» vadītājs Baltijas valstīs Enns Metsars.

Viņš stāstīja, ka tad, kad Latvijā tiks sakārtots kopbraukšanas tiesiskais regulējums, «Uber» arī labprāt sāktu darbu Latvijā.

Metsars informēja, ka «Uber» pārstāvji Latvijā ir tikušies ar politiķiem, ministriem un uzņēmēju organizācijām, kas bijušas pretimnākošas, tomēr «Uber» ienākšanai Latvijā nepieciešams kopbraukšanas nozares regulējums.

«Esam analizējuši Latvijas tirgu un redzam, ka interese par kopbraukšanas pakalpojumiem ir liela, tomēr patlaban nevaru prognozēt, kad «Uber» sāks darbu Latvijā,» teica Metsars.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija ar kopbraukšanas uzņēmumiem «Taxify» un «Uber» parakstīja sapratnes memorandu, kas kalpos par pamatu nozares regulējuma izstrādei un tās iekļaušanai Latvijas ekonomikas modelī.

Taksometru kompānija «Uber», kas piedāvā inovatīvu mobilo aplikāciju ekskluzīvu taksometru izsaukšanai, savu darbību sāka 2009.gadā kā Silīcija ielejas jaunuzņēmums un kopš tā laika ir izpletusies gan ASV, gan citviet pasaulē. Taksometru izsaukšanas aplikāciju «Uber» 2010.gadā pirmoreiz iedarbināja Sanfrancisko, bet kompānijas ienākšana jaunos tirgos bieži ir izraisījusi asu reakciju no vietējo taksometru pārvadātāju puses. «Uber» bija arī iesaistīts tā sauktajos Ņujorkas takšu karos, kā arī plašos protestos Eiropas lielpilsētās.

2013.gadā tika dibināts «Uber» uzņēmums Latvijā. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 2846 eiro, un tas pilnībā pieder Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā reģistrētajai kompānijai «Uber International Hoding B.V.».

2015.gadu «Uber Latvia» noslēdza ar 1052 eiro apgrozījumu un 141 eiro peļņu.

Līdzīgu pakalpojumu Rīgā piedāvā «Taxify». Šā uzņēmuma dibinātājs Markuss Villigs iepriekš pauda viedokli, ka Latvijas taksometru tirgus īpatnības «Uber» ienākšanu šajā tirgū padarot sarežģītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu