«Latgales dārzeņu loģistika»: cilvēki arvien vairāk izvēlas bioloģiski audzētus dārzeņus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas patērētāji arvien vairāk izvēlas vietējos, kā arī bioloģiski audzētus dārzeņus, aģentūrai BNS pastāstīja dārzeņu audzētāja, siltumnīcu kompleksa «Mežvidi» īpašnieka «Latgales dārzeņu loģistika» līdzīpašnieks Edgars Romanovskis.

«Sāk jau aizvien vairāk [izvēlēties bioloģisko produkciju]. Bet es aicinātu par to padomāt, jā, varbūt tā cena ir dārgāka, bet, ja cilvēks nopērk vienu kvalitatīvu bioloģisko produktu vai tādu, kas audzēts, nelietojot pesticīdus vai ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus, viņš domā par savu veselību. Apēd kaut ko garšīgāku, jā, varbūt mazāk, bet atbalsta savu valsti, savu ekonomiku,» teica Romanovskis, piebilstot, ka patērētāji sāk vairāk izvēlēties arī vietējo produkciju.

Viņš pastāstīja, ka atbalsts vietējai produkcijai sevišķi ir jūtams Skandināvijā, kur ir izplatīts patriotisms. «Jāsaprot, ka no mūsu pirkuma ir atkarīgs, vai kārtējā ģimene aizbrauks uz Lielbritāniju vai neaizbrauks un paliks šeit uz vietas. Jāapzinās to visu, tas nav tikai teorētiski, bet arī praktiski - ja uzņēmums nesaņem samaksu par savu produkciju, tad, attiecīgi, viņš nevarēs nodarbināt darbinieku. Mēs savukārt kā zemnieki, kā lauku uzņēmēji centīsimies darīt visu, lai piedāvātu produkciju, kuru cilvēki gribētu pirkt un par kuru gribētu maksāt,» teica Romanovskis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Latgales dārzeņu loģistika» 2015.gadā strādāja ar 554 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 45,9% un bija 297,2 tūkstotis eiro.

«Lursoft» dati liecina, ka uzņēmums «Latgales dārzeņu loģistika» ir dibināts 2007.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 554 tūkstoši eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Romanovskis (82,46%), un kompānijas «Aiva G» un «Je Enerģija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu