LPCS: daļai mazo piena ražotāju ir problēmas nodrošināt pārstrādei nepieciešamo kvalitāti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Daļai Latvijas mazo piena ražotāju joprojām ir problēmas nodrošināt pārstrādei nepieciešamo piena kvalitāti, sacīja Latvijas Piensaimnieku centrālā savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

«Līdz ar to es pieļauju, ka viena daļa mazo ražotāju vai nu pāries uz pašpatēriņu un ražos tik, cik paši var apēst vai kaimiņiem atdot,» sacīja Šolks, piebilstot, ka piena pārstrādātāji prasa arvien stabilāku un konkrētāku piena kvalitāti, ko mazajiem ražotājiem bieži vien ir neispējami nodrošināt.

Tāpat viņš pastāstīja, ka pārprodukcijas un piena iepirkuma cenu krituma dēļ piena ražotājiem iet grūti, un daļa apsver likvidāciju. Vienlaikus viņš piebilda, ka ir grūti prognozēt, kad tas varētu notikt, jo ir atkarīgs no dažādu apstākļu kopuma.

LPCS apvieno 13 piena pārstrādes uzņēmumus un piecus sadarbības partnerus, kas kopā realizē aptuveni 80% no Latvijā pārstrādātā piena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu