Nedaudz samazinājušās īres maksas jaunajos projektos un Rīgas centra dzīvokļos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no Google Maps

2016.gada pirmajā ceturksnī nedaudz samazinājušās īres maksas jaunajos projektos un Rīgas centra dzīvokļos, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» mājokļu tirgus pārskatā.

Kā liecina «Latio» dati, samazinājums ir no aptuveni 11 eiro līdz 10 eiro par kvadrātmetru jaunajos projektos un no aptuveni 7,5 līdz 6,5 eiro par kvadrātmetru pirmskara mūra ēkās labā stāvoklī.

Tirgū gada pirmajā ceturksnī ir vērojams pieprasījuma pieaugums pēc labas kvalitātes divu un trīs istabu dzīvokļiem un ir izjūtams to trūkums, taču pagaidām šī tendence īres maksas līmeni nav ietekmējusi, norāda «Latio».

Palielinājies ārvalstu studentu pieprasījums pēc īres dzīvokļiem, tomēr piedāvājums ir ļoti ierobežots, jo īres tirgū trūkst šai auditorijai nepieciešamo lielas platības dzīvokļu, ko vēlas īrēt vairāki studenti kopā. Dzīvokļu īpašnieku vidū arī ir jūtama piesardzīga attieksme pret ārvalstu studentu auditoriju, teikts pārskatā.

Tuvojoties tūrisma sezonai, palielinās interese par īres dzīvokļiem Jūrmalā, informē «Latio». Ir vērojams Krievijas pilsoņu intereses pieaugums, tomēr ir arī izjūtama šī segmenta maksātspējas mazināšanās, jo ir relatīvi maza interese par ekskluzīviem īres objektiem.

Tāpat, tuvojoties vasarai, ir vērojams sezonāls pieprasījuma pieaugums arī pēc privātmāju īres.

«Latio» speciālisti uzskata, ka stabilitāte īres tirgū būs vērojama arī turpmāk, kas ļauj cilvēkiem pieņemt racionālus ilgtermiņa lēmumus saistībā ar nepieciešamību īrēt vai izīrēt mājokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu