Azartspēļu rīkotāja «Joker LTD» peļņa pērn pieaug līdz € 8,258 miljoniem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Azartspēļu rīkotāja «Joker LTD» apgrozījums pērn pieauga par 19,5% - līdz 30,015 miljoniem eiro, savukārt peļņa palielinājās par 36,9% - līdz 8,258 miljoniem eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publiskotais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma, kā arī citu finanšu pieaugums uzņēmumā skaidrojams galvenokārt ar uzņēmuma efektīvu pārvaldību, veiksmīgām investīcijām, kā arī jaunu pakalpojumu ieviešanu.

Pērn ieņēmumi gūti vairāk nekā 70 struktūrvienībās 28 Latvijas pilsētās un Lietuvā. Lielākā ieņēmumu gūšanas vieta pēc ģeogrāfiskā sadalījuma bijusi Rīga, kas devusi 28% no visa uzņēmuma apgrozījuma. Nākošās lielākās pilsētas ieņēmumu veicināšanas ziņā bijušas Liepāja (7%), Daugavpils (6%), Ventspils (6%), Jelgava (4%), un Valmiera (4%).

Vadība informē, ka pērn pārējās 22 pilsētās ieņēmumu īpatsvars bija mazāks par 4% no kopējā ieņēmumu īpatsvara. Kopumā ieņēmumu ģeogrāfiskā analīze parāda, ka lielākā daļa jeb 72% no kopējiem ieņēmumiem tiek gūti ārpus Latvijas ekonomiskā centra - Rīgas.

Apskatot ieņēmumus pēc darbības sfēras, vairāk nekā 88% uzņēmuma apgrozījuma nodrošina peļņa no azartspēlēm, kas 2015.gadā attiecībā pret iepriekšējo gadu, ir par 20,1% vairāk. Otrs lielākais ieņēmumu sektors ir bāru darbība, nodrošinot 8,5% apgrozījuma un veidojot ieņēmumu pieaugumu par 12,8% pretēji 2014.gada ienākumiem. Trešajā pozīcijā ir ieņēmumi no «Joker» kluba darbības, kas 2015.gadā nodrošināja 2,2% uzņēmuma apgrozījuma. Pārējie ienākumu veidi ir mazāki par 1% no kopējiem ieņēmumiem.

«Joker LTD» vadības mērķis 2016.gadā ir kāpināt apgrozījumu, audzējot ne tikai stabili ieņemto tirgus sektoru «azartspēļu automāti», bet arī attīstot 2015.gada sākumā ieviesto sauszemes totalizatora likmju pieņemšanas vietu darbību, kuru organizēšanai uzņēmums saņēma licenci 2014.gada novembrī. Tāpat, lai veicinātu sporta attīstību, šā gada februārī uzņēmums noslēdza līgumu ar Latvijas Futbola Virslīgu par finansiāla atbalsta sniegšanu biedrības aktivitāšu īstenošanai un mērķu sasniegšanai.

Tāpat uzņēmuma vadība uzsver, ka interaktīvās azartspēles un sauszemes totalizators ir viens no straujāk augošajiem sektoriem azartspēļu tirgū, tāpēc tas ļauj piesaistīt jaunu mērķauditoriju, likvidējot ģeogrāfiskās barjeras. Sporta bāru un totalizatora likmju pieņemšanas vietu izveide un uzlabošana uzņēmumam ir viens no lielākajiem izaicinājumiem 2016.gadā.

«Joker LTD» 2014.gadā strādāja ar 25,108 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 6,032 miljonu eiro apmērā.

Kompānija «Joker LTD» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma grupā ietilpst arī kompānija «Portuns» un Lietuvas «Jokey Club». « Joker LTD» vienādās daļās pieder Latvijas kompānijai «Joker Līzings» un Čehijas kompānijai «Synot W».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu